15 червня у Вінниці відбудеться велопробіг «Заряджайся позитивом», приурочений Європейському тижню сталої енергетики. Також, у понеділок та вівторок на майдані Незалежності з 10 до 18 години діятиме веломістечко, де можна буде не лише ознайомитися з різними видами двоколісного транспорту, різноманітними аксесуарами для них, а й покататися. А 16 червня вінничан запрошують долучитися до велопробігу по велодоріжкам міста.

Третій рік поспіль у Вінниці проводиться Європейський тиждень сталої енергетики. У його рамках відбуваються різноманітні заходи, спрямовані на поліпшення енергоефективності та збільшення використання відновлюваної енергії. Серед них – велопробіг «Заряджайся позитивом», який покликаний привернути увагу громадськості до альтернативних видів пересування по місту, які сьогодні поширені в європейських містах. До акції можуть долучаться всі бажаючі. Захід відбуватиметься під супроводом ДАІ.

«Велопробіг стартує 15 червня о 10.30 від майдану Незалежності, збір – о 10.10. Протяжність велопробігу – п’ять кілометрів, його учасники прямуватимуть вулицями Соборна, Пирогова, Келецька, 40-річчя Перемоги і через Хмельницьке шосе та Соборну ми повертаємося на майдан Незалежності, де в цей час розгорнеться веломістечко. Тут будуть представлені сучасні велосипеди різних виробників зокрема, Cannondale, Pride, Cube, Specialized та навіть електровелосипед Electra. Демонструватимуться двоколісні як для дорослих, так і для дітей. Вінничани та гості зможуть не лише подивитися на ці велосипеди, а й прокататися на деяких з них, щоб краще відчути переваги тих чи інших моделей. Для того, щоб взяти участь у тест-драйві потрібно буде мати при собі паспорт та ідентифікаційний код. Кожний виробник надаватиме інформацію про свої моделі велосипедів», – каже керівник розвитку велосипедної інфраструктури міста Олег Крупський.

Веломістечко на майдані Незалежності діятиме протягом двох днів – 15 та 16 червня з 10 до 18 години. Крім велосипедів будуть представлені аксесуари для підвищення безпеки та комфорту під час руху. Також тут кожен бажаючий зможе отримати консультацію щодо користуванням велосипедом у повсякденному житті.

У рамках Європейського тижня сталої енергетики 16 червня у Вінниці пройде ще один велопробіг - велодоріжками міста. Він стартує з майдану Незалежності. Реєстрація розпочнеться о 18 годині, а сам велопробіг – о 18.30. Колона рухатиметься по вулицях Соборна, Хмельницьке шосе, 600-річчя, Стахурського, просп. Космонавтів, Юності, Келецькій і назад по Хмельницькому шосе до центру міста. До цього велопробігу також можуть долучитися всі бажаючі.

Організатор велозаходів – Вінницька міська рада за підтримки: велосипедних магазинів ВелоЛіга, Вело Дрім, Велохауз та громадської організації «Вінниця мобільна».



Переглядів: 4098
Поширень: 0