Про спортивні досягнення та перспективні завдання у спорті на наступний рік розповів начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Сергій Чернявський.

Зокрема, серед досягнень 2015 року посадовець назвав забезпечення розвитку 32 олімпійських і 43 неолімпійських видів спорту, завдяки чому Вінниччина увійшла до десятки кращих регіонів держави.

Сергій Чернявський зазначив: «Цьогоріч було проведено 145 обласних фінальних змагань, в яких взяли участь 17,1 тис. спортсменів, забезпечено проведення 36 всеукраїнських змагань. Виконано капітальний та поточний ремонт основних спортивних баз олімпійської підготовки обласного значення, покращено роботу спортивних шкіл, зокрема оновлено їх матеріально-технічну базу,закуплено обладнання та інвентар. Також відновлено випуск обласної газети “Спортивна Вінниччина”.

За словами посадовця, щороку в область від проведення спортивних змагань різних рівнів залучається приблизно 5,53 млн. грн. позабюджетних коштів.

Вінницька область увійшла в десятку кращих регіонів країни за спортивними показниками

Так, тільки від проведення у м. Вінниці міжнародної професійної велогонки 5-7 червня 2015 року, залучено близько 470 тис.грн.

Сергій Чернявський повідомив, що на Вінниччині сьогодні функціонують 4217 спортивних споруд, в тому числі: 37 стадіонів з трибунами на 1500 місць для глядачів, 514 майданчики з тренажерним обладнанням, 449 футбольних полів, 702 спортивних зали, 166 стрілецьких тирів.

Серед найважливіших завдань на 2016 рік начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації назвав забезпечення заключного етапу підготовки спортсменів кандидатів від Вінницької області до чергових літніх Олімпійських ігор 2016 року в Бразилії (від Вінниччини участь Олімпійських іграх братиме 21 спортсмен).

Пріоритетом на наступний рік також є збільшення кількості членів національної збірної команди України від Вінницької області як результат якіснішої підготовки до міжнародних змагань (в тому числі за рахунок покращення навчально-тренувального процесу та підвищення кваліфікації тренерського складу).

З метою залучення до занять фізкультурою і спортом найширших кіл населення, управлінням планується створення центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» в містах обласного значення.



Переглядів: 3610
Поширень: 0