З 5 по 17 квітня у міській дитячо-юнацькій спортивній школі № 6 пройдуть фінальні змагання з класичних, швидких та бліц шахів серед юнаків та дівчат до 14 років. У фіналі змагатимуться близько 100 молодих шахістів з 15 областей України: Київської, Вінницької, Одеської, Донецької, Харківської, Херсонської, Закарпатської, Запорізької та Полтавської областей, які пройшли жорсткий відбір.

Шахи у Вінниці користуються великою популярністю серед населення різного віку. Тут проводиться величезна кількість турнірів різних рівнів. Функціонує муніципальна шахово-шашкова школа, учні якої протягом багатьох років завойовують медалі на юнацьких чемпіонатах України, Європи та світу.

У Вінниці триває чемпіонат України з шахів серед дітей до 14 років

Гордістю Вінниччини є два міжнародних гросмейстера. Це Сергій Федорчук - багаторазовий чемпіон України, чемпіон Європи серед однолітків, член чоловічої збірної команди України та Ілля Нижник - багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України, Європи та світу серед юнаків, який кілька років був наймолодшим гросмейстером на планеті.

Ми також пишаємося досягненнями таких вінничан, як міжнародний майстер Юлія Швайгер, майстри ФІДЕ Віктор Матвіішен і Надія Шпанко, які є багаторазовими чемпіонами і призерами чемпіонатів України та Європи.

Організаторами змагань є :

Міністерство молоді та спорту України, Федерація шахів України,
Управління фізичної культури та спорту вінницької ОДА.
Комітет з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради,
Вінницька обласна Федерація шахів,
Вінницька міська дитячо-юнацька спортивна школа №6.



Переглядів: 3108
Поширень: 0