З 18 по 30 липня в турецькому місті Самсун проходили ХХІІІ літні Дефлімпійські ігри 2017 року.Майже 5 тисяч нечуючих спортсменів та спортсменів з порушеннями слуху зі 109 країн світу змагались у 21-му виді спорту. У складі національної дефлімпійської збірної України були і вінничани - Брижак Алім та Слушний Антон. Спортсмени вибороли три бронзових медалі. Другого серпня  заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк привітав спортсменів із зайняттям почесних призових місць на XXIII Дефлімпійських іграх та вручив спортсменам і тренеру сертифікати на отримання грошових винагород. Антону Слушному вручено сертифікат на суму 30 тис. грн. та Аліму Брижаку сертифікат на суму 20 тис. грн.

Національну дефлімпійську збірну України представляли 289 спортсменів з 21-го регіону нашої країни. Зокрема, 2 спортсменів - з Вінниччині. На цьому престижному всесвітньому спортивному заході вітчизняні спортсмени-дефлімпійці здобули 98 нагород, з яких 21 - золота, 41 - срібна та 36 - бронзових. Це є найяскравішою перемогою Української збірної за загальною кількістю нагород за всю історію проведення Дефлімпійських ігор. За підсумками Україна посіла 2 загальнокомандне місце.

Вінничани Алім Брижак та Антон Слушний вибороли три бронзових медалі на Дефлімпійських іграх в Туреччині

Вагомий вклад у цю перемогу зробили і вінницькі спортсмени-дзюдоїсти. Так, Антон Слушний здобув бронзову нагороду в особистому заліку та бронзову нагороду в командному заліку в категорії більше 100 кг. Також бронзову нагороду в командному заліку здобув і Алім Брижак в категорії 60 кг.

Розповідаючи свої враження від участі у змаганнях, Антон Слушний зазначив: «Це вже другі подібні змагання, у яких доводиться брати участь. Звісно, перший раз був важким, але цього року вже було набагато легше. Не було тих хвилювань, що минулого разу. Я відчував себе досить впевнено. І йшов тільки вперед. Потрібно працювати постійно і головою і тілом».

Вінничани Алім Брижак та Антон Слушний вибороли три бронзових медалі на Дефлімпійських іграх в Туреччині

Надзвичайно гордий здобутками своїх вихованців і тренер Микола Костенко, з яким наші спортсмени досягали успіхів на Чемпіонаті світу, на XXII Дефлімпійських іграх та на Чемпіонаті Європи.

Поділився своїми враженнями і Алім Брижак: «Було досить важко, адже нещодавно була перенесена травма. Труднощі також були через малу кількість часу для відпочинку між боями, що значно ускладнювало участь у змаганнях. Але вдалось здобути перемогу, і це найголовніший результат».

Вінничани Алім Брижак та Антон Слушний вибороли три бронзових медалі на Дефлімпійських іграх в Туреччині

Вітаючи спортсменів, Олександр Крученюк зазначив: «Сьогоднішні результати є результатом щоденної важкої, кропіткої роботи і прагнення до перемоги. Це є велика перемога не лише у спорті. Адже гімн України пролунав перед 109 країнами світу. Завдяки їх здобуткам світ знову почув про українців, як про сильну націю, яка прагне до перемоги і вміє перемагати. Тому хочу побажати вам нових досягнень і на майбутнє - гарних і достойних послідовників у вашому виді спорту. Звісно, такі почесні нагороди були б неможливими без особистого прагнення досягти успіху, але ще більшу роль відіграє тренер. Тому хочу подякувати тренеру Миколі Костенку за те, що вкладає душу у спортсменів і докладає максимум зусиль для досягнення таких гарних результатів».

Вінничани Алім Брижак та Антон Слушний вибороли три бронзових медалі на Дефлімпійських іграх в Туреччині



Переглядів: 4061
Поширень: 0