Муніципалітет польського міста Кельце продовжує практику надання вінницьким студентам, які навчаються у його вищих навчальних закладах, щомісячних стипендій у розмірі 500 злотих. У цьому році вінницьких стипендіатів буде втричі більше ніж минулого року. На ці потреби в бюджеті міста Кельце передбачено близько 300 000 злотих.

Дружні відносини Вінниці та польського міста Кельце продовжують укріплюватись. Започаткована два роки тому ініціатива по підтримці винницьких студентів, які навчаються у келецьких вишах, не лише збережена, а й з кожним роком охоплює все більше вінницької молоді. У такий спосіб польське місто-побратим Вінниці заохочує вінницьку молодь навчатись у своїх вишах та здобувати освіту європейського рівня.

У 2013 році, коли ця програма келецького муніципалітету лише запрацювала, стипендію отримало троє вінничан, в минулому році – 20, у цьому році 60 молодих людей.

«Я переконаний, що реалізована містом Кельце ініціатива являє собою відмінну інвестицію в розвиток партнерських відносин не тільки наших міст, а й країн, і молоді вінничани, які навчаються в Кельце, стануть гарантами продовження нашої співпраці і європейського курсу України в майбутньому», – зазначив у своєму листі Президент міста Кельце Войчех Любавський.

«Це надзвичайно гарна практика, і я вдячний мерії міста Кельце за таку суттєву підтримку наших вінничан, які навчаються у Польщі. Ми бачимо, що бюджет цього проекту з кожним роком збільшується, а це говорить про те, що наші польські колеги бажають допомогти якомога більшій кількості вінничан. Загалом побратимські відносини між нашими містами протягом останніх років дуже укріпились. І ми надзвичайно цінуємо нашу дружбу і співпрацю», - сказав в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Для отримання стипендії вінницьким молодим людям, які вже навчаються або лишень вступили до келецьких вишів, потрібно подати заявку. Відповідний бланк розміщений на офіційному сайті міста www.kielce.eu. Саму заявку разом з оригіналом чи копією свідоцтва про закінчення вінницької школи та даними рахунку банка, на який щомісячно будуть перераховувати стипендію, необхідно занести до мерії. Стипендія призначається на 9 навчальних місяців.



Переглядів: 8284
Поширень: 0