Для узгодження організаційних питань проведення заходу, що планується у Вінниці в серпні поточного року, ініціатори форуму - голова Європейського конгресу українців, перший заступник голови Світового конгресу українців Ярослава Хортяні та голова Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослав Гочак, а також заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема 23 травня зустрілися з керівниками обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм та головою обласної Ради Анатолієм Олійником.

«Коли надійшла пропозиція щодо проведення у Вінниці молодіжного форуму, ми прийняли її з великою зацікавленістю. В області представлена дуже широка палітра молодіжних організацій, і цей захід для нас дуже цікавий», - зазначив голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій. Він також повідомив, що підписано відповідне розпорядження голови ОДА та створено організаційний комітет для належної підготовки до міжнародного форуму.

В серпні у Вінниці відбудеться Міжнародний форум «Українська молодь діаспори»

Кошти на проведення заходу – 200 тисяч гривень – виділяє Міністерство молоді та спорту України. «Для нас цей форум теж важливий, оскільки охоплює представників молодіжних організацій і в Україні, і поза її межами. Тож ми надаємо йому великого значення», – запевнив заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

Голова Європейського конгресу українців Ярослава Хортяні, у свою чергу, висловила вдячність за готовність прийняти форум у Вінниці та запевнила, що користь від цієї зустрічі отримає загалом Україна. «Ми, старша генерація української діаспори, відчуваємо відповідальність за те, щоб передати в надійні руки нашу справу. Ці хлопці і дівчата, які приїдуть до вас, повні енергії служити Україні. Це представники народної дипломатії, яка, часом, може більше зробити, ніж дипломати офіційні, - зазначила Ярослава Хортяні. – Від проведення цього заходу виграє і місто, яке приймає, і Україна, і ваша молодь, бо вони будуть відразу запрошені в ту чи іншу країну, познайомляться, побачать, як краще співпрацювати. А з того підуть і економічні інтереси».

В серпні у Вінниці відбудеться Міжнародний форум «Українська молодь діаспори»

За словами голови Світового конгресу українських молодіжних організацій Мирослава Гочака, подібні зустрічі вже проводились у Києві, Львові, Тернополі, Івано-Франківську та Одесі. Цього ж року організатори зупинили свій вибір на Вінниці.

Інформуючи про головні напрями діяльності молодіжного представництва діаспори, Мирослав Гочак підкреслив, що нині у їхньому полі зору не лише питання освіти та культури. «Вже 2 роки ми працюємо за трьома новими напрямами: лобіювання українських національних інтересів, українська медіа-платформа, основна ідея якої полягає в об’єднанні медіа-простору світового українства, створення медіа-центрів та медіа-ресурсів. І ще один напрям – економічна революція. Йдеться про організацію інвестиційних, економічних бізнес-форумів та конференцій», - зазначив голова Світового конгресу українських молодіжних організацій.

В серпні у Вінниці відбудеться Міжнародний форум «Українська молодь діаспори»

За його словами, сьогодні за допомогою українців або підприємців українського походження у тих державах, де вони проживають, активно створюються спільні з Україною торгові палаті та ділові бізнес-клуби. Крім того, конгрес українських молодіжних організацій має прямий вихід на декілька потужних американських інвестиційних фондів, які зацікавлені інвестувати в Україну, насамперед, у сферах сільського господарства, ІТ-технологій та енергетики.

«Завжди в областях, де діаспора проводила форуми чи зустрічі, ми після цього схвалювали програми співпраці. У Вінниці ми вперше, і, можливо, це буде поштовхом для того, щоб ви прийняли відповідну програму співробітництва з діаспорою для наших активних взаємин в подальшому», - зауважив Мирослав Гочак.

У ході спілкування учасники зустрічі обговорили окремі організаційні питання проведення форуму, а також можливі напрями співпраці на перспективу.



Переглядів: 2546
Поширень: 0