Відповідно до укладених Познанських угод з 1 по 5 червня в польському місті Познань вперше відбувся Міжнародний конкурс із інформаційних технологій (ICSC) на базі Технікуму комунікацій ім. Іполита Сегельського. В конкурсі взяли участь учні партнерських професійних навчальних закладів з України, Польщі, Литви, Молдови,Словаччини, Грузії, Естонії, Хорватії, Німеччини, Фінляндії та Угорщини.

Україну представляли учні міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту Вадим Полонський та Олександр Войтюк. Конкурс проходив у три етапи. Учасникам потрібно було продемонструвати знання з Microsoft Windows, Windows Server, HTML5 та CSS, навички в побудові та складанні комп’ютерних систем і конфігурації комп’ютерних мереж, створення додатків у PHP , а також проектування і використання сервера баз даних MySQL. Наші учні показали високі результати та вибороли почесне 3 місце серед 11 країн-учасників.

Після конкурсної програми для учнів була організована екскурсія до середньовічного міста Торунь, де учні познайомилися з архітектурою та побутом першої столиці Речі Посполитої.

Студенти з Вінниччини здобули ІІІ місце на Міжнародному конкурсі з інформаційних технологій у Польщі

Крім цього, в рамках укладеної Познанської угоди відбулася нарада директорів навчальних закладів про виконання спільного плану міжнародної співпраці на 2016 рік та узгодження подальшої спільної роботи: у вересні - проведення турніру з міні-футболу на базі Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту (Україна); у жовтні – науково-практична конференція у Бельцькому коледжі залізничного транспорту (Молдова); у листопаді – олімпіада з англійської мови у Доправній академії м. Тренчин (Словаччина); у грудні – науково-практична конференція на тему:

«Перевезення особливо небезпечних вантажів залізницями Європейського союзу» у Кутаїському професійному училищі (Грузія).

Студенти з Вінниччини здобули ІІІ місце на Міжнародному конкурсі з інформаційних технологій у Польщі

Паралельно були проведені круглі столи з викладачами інформаційних технологій, які супроводжували учасників конкурсу, на тему: «Впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в навчальний процес для покращення якості знань учнів».

Така співпраця дає можливість впроваджувати європейські цінності та освітні інновації у навчально-виховний процес, а учнівській молоді швидше інтегруватися у європейський простір.



Переглядів: 3065
Поширень: 0