Кафедра метрології та промислової автоматики Вінницького національного технічного університету відкрила свою філію в медіа-корпорації RIA

Днями угоду про створення філії підписали ректор Вінницького національного технічного університету, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко і випускник Вінницького політеху, а нині президент корпорації RIA Олександр Човган.

Вперше в Україні кафедра МПА відкрила спеціалізацію «Інженерія якості продукції». І вперше в Україні почала готувати фахівців, які здатні виконувати посадові функції СЕО — Chief Executive Officer. Тобто працювати головним виконавчим директором компанії. Такі фахівці мають високу затребуваність на ринку праці, зокрема США, Канади, Англії, Франції, адже володіють широким спектром знань і навичок як технічних, так і менеджменту.

А продукція нині різна — це і обладнання, і програмне забезпечення.

Корпорація RIA активно займається інтернет-технологіями. На сайти RIA (це портали новин, інтернет-магазини) щодня заходить близько півмільйона осіб.

ВНТУ та RIA спільно навчатимуть студентів

Нині Медіа Корпорація RIA це:

  • найпотужніша в Україні група інтернет-компаній RIA.com — абсолютний лідер сегментів АВТО і НЕРУХОМІСТЬ в країні, найбільш стрімка компанія в сегменті General Classified (загальних оголошень);
  • найпотужніша в Україні регіональна медіагрупа RIA Media (кращі новинні сайти і регіональні газети у Вінниці, Тернополі, Житомирі, Козятині, Хмельницькому, радіо, зовнішня реклама);
  • №1 оператор бронювання готелів в Україні hotels24.ua;
  • венчурний інвестиційний фонд RIA (myAuto.ua, lun.ua, mamaclub.ua, myRadio.ua, detal24.com.ua, інші проекти).
  • Тож, нагальною і постійною є потреба корпорації підвищувати якість свого програмного забезпечення та веб-сайтів.

«Спільно з кафедрою метрології та промислової автоматики даватимемо практичні знання та навики студентам, котрі хочуть бути тестувальниками програмного забезпечення та веб-аналітиками і працювати з масивами даних. Це круті професії, подивіться на work.ua, там зарплата від 20 тисяч гривень. Запрошую до нас на практику, буде цікаво!», — заінтригував президент корпорації Олександр Човган.

«В Україні студентів цьому ще не навчали. А за кордоном веб-аналітик та тестувальник програмного забезпечення — це професія з великим окладом і попитом на ринку праці. Студенти займатимуться сертифікацією, тестуванням програмного забезпечення та веб-аналітикою, що дозволить їм навчитись управлінню якістю продукції, сучасним підходам до створення якісного ПЗ. А після завершення навчання влітку під час практики у корпорації RIA студенти покажуть свої фахові навички», — каже завідувач кафедри МПА, доктор технічних наук, професор Володимир Кучерук.

ВНТУ та RIA спільно навчатимуть студентів

Принагідно зазначимо, це вже друга філія кафедри. Перша уже багато років успішно функціонує на базі Державного підприємства «Вінницький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації», третина кадрового складу якого складають випускники кафедри МПА.



Переглядів: 4693
Поширень: 0