Учні школи №11

Учні 1-4 класів вінницької школи №11 ходять у вишиванках. Таке цьогорічне нововведення у навчальному закладі не є обов’язковим, переконують учителі і не наполягають на вишитій формі. Проте у класах лише кілька дітей не бажають ходити чи не мають змоги придбати вишиванки.

Батьки деяких учнів намагаються додавати навіть аксесуари з українською символікою: жилетки оздоблюють подібним орнаментом, що на сорочці, волосся дівчат прикрашають заколками із ідентичними маками, які вишиті на одязі. Навіть темношкірий першокласник Владислав-Станлі Ібе теж у вишитій сорочці.

Учні школи №11

За словами заступника директора з навчально-виховної роботи закладу “Загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №11 Вінницької міської ради” Олени Поліщук, учні школи почали одягатись у розшиту форму ще шість років тому. Ініціатор - учителька початкових класів Світлана Григорівна Каракой.

- Зараз її учні перейшли до 6-Б класу, але теж одягають вишиванки, - розповідає Олена Поліщук. - Цього року усі 1-4 класи — у вишиванках. На окремих заняттях морально-етичного виховання, це інваріативний шкільний предмет, дітей знайомлять і розповідають про український одяг, сімейні цінності, історію, дерево роду, традиції, символи... Узагалі з таким чудовим одягом змінилась атмосфера у школі, а настрій постійно святковий.

Учні школи №11

Щодо учителів, то Олена Поліщук обіцяє, що у наступному навчальному році і вони одягнуться у народний одяг. Поки у закладі “Загальноосвітня школа І-ІІ І ст. №11 Вінницької міської ради” вишиванки одягають кілька педагогів: Тетяна Жукова, Тамара Кондратюк, Світлана Прибиш.

Наразі це єдина вінницька школа, у якій учні масово одягнули вишиту форму.



Переглядів: 14498
Поширень: 0