На одному з сайтів Вінниці з\'явилось повідомлення про те, що 22 жовтня цього року у мікрорайоні «Поділля» чадним газом отруїлася родина. Зокрема, автор матеріалу звинувачує будівельний Концерн «Поділля» у тому, що цитую..

«При полностью исправном котле, люди отравились угарным газом который пошел не в дымоход а в квартиру.Как оказалось в отоплении квартир используются котлы так называемого «дымоходного типа»-при работе котел сжигает воздух из квартиры и выбрасывает продукты горения в дымоход. Такие котлы ставить в многоэтажные дома запрещено, но застройщик, якобы в порядке эксперимента, установил эти котлы.»…

А тепер пропонуємо вашій увазі офіційний коментар Концерну «Поділля»

«Про випадок , що стався в житловому будинку по вул.Академіка Ющенко 8 у квартирі 119 нам стало відомо 1.11.2012р.
Розслідування проводилось за участю необхідних у даному випадку служб.

Житловий будинок введено в експлуатацію в грудні 2006 року.
На момент введення в експлуатацію в квартирі встановлено котел Wiessmann Vitopend 100 відповідно до проектної документації та ДБН з відводом продуктів згорання в димовий відокремлений канал.

Однак власником у квартирі самовільно:
1. виконано перепланування (знищено стіну між кухнею та кімнатою).
2. демонтовано газовий котел , перенесено його та закрито кухонними меблями.
3. демонтовано димовідвідну оцинковану герметичну трубу та змонтовано гофровану. Крім того зменшено її діаметр з 130 мм до 110мм, а також зімято кромки , що надає повний доступ димових газів у квартиру.
4. закрито природні вентиляційні канали примусовою витяжкою, як в кухні так і в санвузлі.
Жодних дозвільних документів, які дають право на перепланування та перенесення газових приладів власником квартири надані не були.

Після внесення будь-яких змін у проект, власник повністю несе відповідальність за експлуатацію квартири.



Переглядів: 8974
Поширень: 0