На Вінниччині «розмножуються» автомобілі-двійники. З початку року ДАІ виявила понад сотню таких. Так, днями працівниками відділення ДАІ Могилів-Подільського району був зупинений автомобіль «Хонда Акорд». Під час перевірки свідоцтва про реєстрацію, було встановлено, що записи в свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу та номера кузова не відповідають інформації, внесеної до автоматизованої бази даних. З’ясувалося, що зупинений автомобіль –  двійник.

Автомобілі-двійники з’являються на дорогах держави, через діяльність нечесних підприємців, які намагаються будь-яким способом заробити на довірливих, або необізнаних громадянах, які мріють про дешеву іномарку. «Чорні бізнесмени» ввозять нерозмитнені іномарки, перебивають на них номери кузова і реєструють на документи ідентичних машин, ввезених легально.

На двійника, як правило, дають гарну знижку. Та одного дня щасливий власник може дізнатися, що його автомобіль потрапив у ДТП або ж був помічений на місці злочину. Як правило такий  автомобіль–двійник зареєстрований на його справжнього власника. А покупця двійника заманюють низькою ціною, на 30-40% дешевше за ринкову. Керувати такою машиною просто – після відміни генерального доручення водієві достатньо мати лише посвідчення і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

На Вінниччині «розмножуються" автомобілі-двійники

З початку року працівниками Державтоінспекції Вінниччини затримано та доставлено на майданчик тимчасового утримання 113 таких автомобілів. Лише протягом квітня затримано півсотні таких автомобілів, 24 з яких мали підроблені документи, 12 з підробленими номерами агрегатів та 15 транспортних засобів незаконно перебували на території країни.

Про те, що існують два ідентичних автомобіля, власник «оригінального» авто і власник «двійника» можуть дізнатися в найнесподіваніший момент. Як правило до справжнього власника автомобіля починають надходити повістки з виконавчої служби з вимогою сплатити штрафи за порушення Правил дорожнього руху або виклики  до суду для розгляду справи по ДТП. При спробі перереєстрації транспортного засібу або продажу також можуть виникнути проблеми. Якщо ж документи були оформлені не на основі реальних даних, (відповідно, не внесені до баз даних ДАІ), власник такого авто зможе переміщатися на ньому тільки до першого поста ДАІ.

Керівництво Державтоінспекці Вінничини радить не купувати авто за ціною, набагато нижчою за ринкову. Купівля «проблемного» авто за низькою ціною може обернутися витраченими часом, нервами і втраченими фінансами. Перед купівлею вживаного авто перевірте транспортний засіб в підрозділах Державтоінспекції по наявним базам даних. За будь-яких сумнівах – проведіть експертизу номерних агрегатів та кузова автомобіля, або взагалі відмовтеся від покупки.



Переглядів: 7446
Поширень: 0