40 тисяч доларів видурив 29-річний вінничанин у жительки Жмеринки за сприяння у купівлі на державному аукціоні за низькою ціною конфіскованої за борги квартири та машини. Як з’ясувалося, на рахунку зловмисника близько десятка таких жертв.

Днями до вінницької міської міліції звернулась 26-річна жмеринчанка з заявою про те, що малознайомий чоловік, який пообіцяв посприяти їй у купівлі нерухомого майна на державному аукціоні, заволодів її грошима в сумі 40 000 доларів США. Чоловік представився працівником однієї з державних служб.

Домовившись про зустріч, зловмисник наказав жінці принести 40 000 доларів США та пообіцяв, що протягом двох тижнів вона стане власницею квартири та машини, які продаються на державному аукціоні. Документи на право власності об’єктом нерухомості та автівкою він мав передати їй особисто в руки. Отримавши гроші, чоловік перестав виходити на зв\'язок. Тоді жінка звернулась до міліції.

В ході проведення оперативно–розшукових заходів працівники міліції встановили особу зловмисника та затримали його. Ним виявився 29-річний безробітний житель міста Вінниці. На його рахунку близько десятка ошуканих людей, які хотіли придбати житло за низьким цінами.

Наразі чоловік затриманий і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження відповідно до ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство вчинене повторно) та ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство здійснене у великих розмірах). За таке правопорушення зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення. Проводиться розслідування.



Переглядів: 3240
Поширень: 0