Оперативники Управління по боротьбі з організованою злочинністю було викрито двох підприємців, які придбавши одне з товариств, займались фіктивною фінансово-господарською діяльністю. Надаючи послуги з штучного формування податкового кредиту, спритникам вдалось заробити майже 4 мільйони гривень.

За словами в.о. начальника УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Володимира Оголенка, оперативники встановили, що двоє вінничан, віком 28 та 33 роки, розробивши план спільних дій, здійснили придбання юридичної особи. Використовуючи придбане підприємство, молодики імітували операції з проведення фінансово – господарської діяльності та штучно формували валові витрати. Аби отримати прибуток, здобутий злочинним шляхом, підприємці конвертували безготівкові кошти у готівку через розрахункові рахунки, відкриті в банківських установах Вінниці та надавали їм законне походження.

Наразі встановлено, що протягом 2014 року товариство надало послуги з штучного формування податкового кредиту п’ятьом підприємствам Вінниці та створило видимість проведення фінансово-господарський операцій на загальну суму 3 851 460 гривень.

За даним фактом слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 205 (фіктивне підприємництво) КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Триває розслідування.



Переглядів: 3115
Поширень: 0