30 січня з площі Театральної було відправлено гуманітарний вантаж для потреб наших співвітчизників, які воюють та проживають на Сході України.

Загалом гуманітарний вантаж склав чотири машини. Один автомобіль («Дніпр 2», батальйон Сєвєродонецька) буде направлено в Сєвєродонецьк та три автомобілі поїдуть до батальйону «Айдар» (м. Щастя, с. Трьохізбенка, с. Половинкине).

Гуманітарна допомога відправлена транспортом, що також куплений за кошти зібрані волонтерами та небайдужими вінничанами, в тому числі тих, які знаходяться за кордоном. Варто зазначити, що чотири автомобілі, що відтепер слугуватимуть військовим також було закуплено за кошти небайдужих українців в Німеччині.

Чотири машини гуманітарного вантажу зібрали вінничани у зону АТО

Окрім чотирьох авто було зібрано та відправлено бус з гуманітарною допомогою для дітей які знаходяться в м. Сватово. Адже там зараз знаходиться багато біженців з м. Попасна та з м. Щастя.

Відправляти гуманітарний вантаж прийшли голова облдержадміністрації Анатолій Олійник, волонтер-організатор, вінничанин Андрій, бійці батальйону «Айдар», інші волонтери та небайдужі вінниччани.

Чотири машини гуманітарного вантажу зібрали вінничани у зону АТО

Як зазначив Анатолій Олійник: «Сьогоднішня акція проводиться безпосередньо волонтерами, яких в нас багато. Саме вони організували переїзд 32 діток із Луганської до нашої області, де ми забезпечили їх всім необхідним і тепер вони можуть не боятися за своє життя. Саме ці волонтери постійно їздять адресно в Луганськ, знайомі з головою облдержадміністрації Геннадієм Москалем. Вони співпрацюють напряму із ним по потребі переселення діток та інших важливих питань, а ми, в свою чергу, допомагаємо їм у вирішенні цих питань. Тому в нас сьогодні акція небайдужих вінничан, в тому числі тих, які наразі знаходяться за кордоном. Спільно зібрали кошти для того, щоб ці чотири автомобіля доправити на Схід. Обласна влада теж долучилася до цього та забезпечили щоб ці автомобілі не поїхали туди порожніми. Там і сухі борщі, і засоби гігієни, які зібрали безпосередньо апарат облдержадміністрації, медикаменти, які прийшли із за кордону безпосередньо для 59 госпіталю який знаходиться в м. Сватово».

Чотири машини гуманітарного вантажу зібрали вінничани у зону АТО

Голова облдержадміністрації також відмітив, що наразі зі сторони Вінницької області надано пропозицію щодо повноцінного розміщення (включно із харчуванням та навчанням) 500 діток з Луганської області в нашому регіоні: «Адже у нас є професійно-технічні училища, які мають гуртожитки та технікуми, які мають вільні місця. Тому всі питання, що стосуються додаткового харчування будуть вирішуватися шляхом фінансування з резервів в навчальних закладах та резервного фонду області. Ми це можемо вирішувати і вирішуємо зараз по 32 дітях, які тут перебувають».

Чотири машини гуманітарного вантажу зібрали вінничани у зону АТО

В свою чергу волонтер Андрій зазначив: «Сьогоднішній гуманітарний вантаж це допомога зібрана за ініціативи небайдужих вінничан, які вірять у незалежність нашої країни, силу наших воїнів та стараються підтримати біженців та зокрема дітей які наразі знаходяться в м. Сватово (Луганська область)».



Переглядів: 4975
Поширень: 0