З 25 січня на всіх основних в’їздах у місто виставлено блокпости, які перевірять транспорт, що прямує у Вінницю. За цей час перевірок вилучили кілька одиниць незареєстрованої вогнепальної і холодної збро​ї. Чергувати на блокпостах та патрулювати місто правоохоронцям допомагають і представники міських громадських формувань.

Майже місяць на в’їздах у Вінницю виставлені цілодобові блокпости. Їх було введено як один із заходів посилення безпеки після терористичних актів в Одесі, Донецьку, Маріуполі та інших містах України. На восьми блокпостах сьогодні чергує більше сотні людей. Крім працівників правоохоронних органів та ДАІ, до чергувань залучають представників громадських формувань та кінологічну службу.

Також на блокпостах чергують службовці новоствореного спецбатальйону «Вінниця-2». За словами начальника міського відділення міліції Юрія Куцого, бійці цього підрозділу мають спеціальну екіпіровку, до якої вінничани ще не звикли: «Спецпідрозділ несе службу тільки на території міста і поки працює над забезпеченням правопорядку на блокпостах, а також проводять патрулювання по місту. В нічний час нам допомагають працівники райвідділків навколишніх районів: Калинівського, Літинського, Вінницького».

На блокпостах наразі проводиться спецоперація «Зброя. Вибухівка». Особовий склад цілодобово робить поверхневий огляд транспорту, який в’їжджає в місто. За час, відколи були встановлені блокпости, виявлено кілька випадків перевезення холодної та вогнепальної зброї, безакцизного товару, також машини перевірять на угон, трапляються машини і з так званими «перебитими» номерами. Нещодавно було зупинено автівку, пасажир якої мав при собі мисливську рушницю без належних документів. Її було передано на експертизу. В основному проводиться перевірка автівок, які мають номера інших областей.

До чергувань на блокпостах та патрулювань міста долучають і представників громадських формувань. За словами заступника міського голови Володимира Слишинського, на сьогодні затверджено графік навчань представників громадських формувань, які допомагають правоохоронним органам. Їх, в тому числі, навчають, як правильно поводити себе на блокпостах в залежності від ситуації. До цих навчань залучаються і працівники міліції.

Посилено заходи безпеки і безпосередньо на території міста. «Патрулі міліції працюють цілодобово у три зміни, весь особовий склад переведено в посилений режим ведення служби, - зазначає Юрій Куций. - Виділяють на допомогу правоохоронцям особовий склад і приватні охоронні фірми, які забезпечують правопорядок по місту. В тому числі надають і свій транспорт».



Переглядів: 3439
Поширень: 0