У 2015 році у Вінниці може з\'явитися єдиний офіс для фрілансерів (Фріла́нсер (англ. freelancer, вільний митець) — вільнонайманець, який сам шукає собі проекти, може одночасно працювати на декілька фірм), які не мають власного приміщення для роботи. Проект реалізують за кошти міжнародного благодійного фонду та за підтримки уряду королівства Норвегії.

Аналогічні проекти вже реалізовані в Києві та Одесі, а з осені минулого року ініціатори ідеї співпрацюють у цьому плані з мерією Львова. Тому Вінниця може стати четвертим українським містом, в якому фактично за норвезькі гроші з\'явиться коворкінг-центр.

Відзначимо, ідея його полягає в тому, щоб за умови спільної роботи забезпечити учасників такого центру загальним простором, який не вплине на рівень їх волі. Вважається, що коворкінг займає проміжне місце між роботою з дому і використанням окремого офісу. У Європі та Америці такі центри популярні серед фрілансерів, «віддалених» співробітників, програмістів, дизайнерів і підприємців-початківців.

У Вінниці за підтримки уряду Норвегії може з\'явитися єдиний офіс для фрілансерів

За словами директора департаменту комунальних ресурсів Вінницької міськради Ігоря Шутака, представникам фонду показали кілька приміщень, і вони зупинили свій вибір на другому поверсі будівлі по вул. Пушкіна, 11. (Це там, де раніше в умовах перманентного скандалу перебувала місцева організація Народного Руху). В капітальний ремонт кімнат і коридорів, а також оснащення коворкінг-центру різноманітним сучасним обладнанням європейські партнери планують вкласти 300 тисяч доларів.

У свою чергу, в якості підтримки цього проекту на сесії міськради було підтримано рішення про передачі приміщення в довгострокову оренду за символічну плату у вигляді 1 гривні на рік.



Переглядів: 5287
Поширень: 0