Жертвами шахрая стали четверо довірливих вінничан. Вони надали персональні дані своїх карткових рахунків псевдопрацівнику банку та залишилися без заощаджень.

Вчора до вінницької міської міліції з повідомленнями про шахрайство звернулися одразу четверо вінничан.

Одній з потерпілих зателефонував невідомий та назвався працівником банку. Він попросив підтвердити, що вона дійсно являється клієнтом установи. Для перевірки необхідно було назвати номер карткового рахунку та знайому особу, яка також є клієнтом банку. Виконавши вказівку афериста, жінка пізніше виявила, що з її рахунку зникли гроші.

Наступною жертвою цього ж шахрая стала 28-річна вінничанка, яку назвала попередня потерпіла. Таким чином, зловмиснику вдалося обдурити чотирьох вінничан. З їх карткових рахунків були зняті грошові кошти у загальній сумі 12 600 гривень.

За даним фактом слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 КК України (шахрайство). За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі.

Міліція вкотре звертається до громадян бути пильними, не довіряти подібним телефонним дзвінкам та нікому не називати особисті дані. Співробітники банків володіють усією інформацією необхідною для обслуговування клієнтів.



Переглядів: 2401
Поширень: 0