Жертвою шахрая став 55-річний вінничанин. Чоловік надав персональні дані своїх карткових рахунків псевдопрацівнику банку та залишилися без заощаджень.

8 червня до вінницької міської міліції з заявою про шахрайство звернувся місцевий житель.

Чоловік розмістив на одному з Інтернет-сайтів оголошення про продаж карбюратора. Вже за декілька годин йому зателефонував потенційний покупець та запропонував розрахуватись за товар безготівковим платежем, переказавши кошти на банківську платіжну картку.

Згодом до продавця зателефонував невідомий та, представившись працівником банку, повідомив, що на його рахунок надійшли кошти і потрібно підтвердити операцію зарахування. Для цього власнику картки необхідно переслати код, який надійде за смс-повідомленням. Довірливий чоловік переслав номер, таким чином, підтвердивши зняття коштів з рахунку своєї банківської картки. Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся до міліції.

Слідчим відділенням відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Міліція звертається до громадян бути обачними! Ніколи не називайте незнайомцям свої особисті дані, номера карткових рахунків та пін-код. Не здійснюйте не зрозумілі для Вас платіжні операції та не виконуйте інструкції незнайомих осіб.



Переглядів: 2579
Поширень: 0