До участі у ньому ветерани запросили керівництво міста. Головне питання, яке виносилося на обговорення, - організація та підготовка заходів, присвячених 65-й річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Ветерани занепокоєні тим, що поволі на будівлях зникають меморіальні дошки, а ті, які є, - часто у занедбаному стані. А оскільки вони є історичною пам\'яттю, цьому питанню потрібно приділяти більше уваги, - переконані визволителі. І засвідчують свою готовність зустрічатись із молоддю та розповідати їм про лихоліття війни. Окрім того, ветеранські організації звернулись до очільників міста поставити крапку у чутках про можливе перейменування вулиці Козицького. На що міські урядники їх запевнили, що цього не відбудеться.

Традиційно під час зустрічей із представниками міської влади ветеранів цікавлять і інші питання, зокрема щодо медико-соціального захисту учасників бойових дій, інвалідів Великої вітчизняної війни, інших категорій населення, які користуються пільгами. Міський голова Володимир Гройсман розповів учасникам Пленуму, що за перше півріччя цього року в міських закладах охорони здоров\'я оздоровлено 1729 ветеранів, 600 чоловік планується до кінця цього року пролікувати у міській клінічній лікарні №3, проведено зубопротезування 507 ветеранів, 97 інвалідів війни були забезпечені слуховими апаратами.

Що стосується порушених ветеранськими організаціями питань щодо впорядкування місць захоронень та меморіальних комплексів на території міста до відзначення 65-ї річниці визволення України від німецько-фашистських загарбників, то міський голова запевнив, що обстеження їх стану проводиться щоквартально. Окрім того, міською радою направлено листи-звернення до Кабміну щодо виділення коштів з державного бюджету для будівництва у 2010 році меморіального комплексу по провулку Чехова, де покояться рештки 7200 радянських військовополонених.


Переглядів: 3010
Поширень: 0