7 вересня до міської міліції з заявою про шахрайство звернувся 69-річний вінничанин. Чоловік розмістив на одному з Інтернет-сайтів оголошення про продаж куртки. Йому зателефонував потенційний покупець та запропонував розрахуватись за товар безготівковим платежем.

Згодом до продавця зателефонував невідомий та, представившись працівником банку, повідомив, що на його рахунок надійшли кошти і потрібно зняти обмеження доступу з картки для юридичних осіб. Для цього, йому необхідно переслати код, який надійде смс-повідомленням. Довірившись зловмиснику, чоловік переслав номер та підтвердив зняття 53 601 гривень з власного рахунку. Зрозумівши, що його ошукали, потерпілий звернувся до міліції.

Того ж дня, за подібних обставин, продаючи фари до автомобіля, через мережу Інтернет, жертвою шахрайства стала 40-річна вінничанка. Жінка переслала номер з смс-повідомлення зловмисникам, підтвердивши зняття 10 429 гривень з власного карткового рахунку.

За даними фактами слідчим відділом міліції зареєстровано кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.190 КК України(шахрайство). Таке правопорушення карається обмеженням волі до 3-х років.

Міліція звертається до громадян бути обачними! Ніколи не називайте незнайомцям свої особисті дані, номера карткових рахунків та пін-код. Не здійснюйте не зрозумілі для вас платіжні операції та не виконуйте інструкції незнайомих осіб.



Переглядів: 3313
Поширень: 0