У суботу, 10 жовтня, житлово-комунальні підприємства міста почали подавати тепло до помешкань вінничан, і за два дні опалення включили у більш ніж тисячі багатоповерхівках. Це становить 93% від загальної кількості будинків, які отримують послугу централізованого теплопостачання. Протягом кількох днів планується забезпечити теплом весь житловий комплекс.

В цьому році опалювальний сезон розпочався 10 жовтня. Виконком міської ради прийняв таке рішення, враховуючи значне похолодання та прогнозовані синоптиками нічні заморозки. Пониження температури зовнішнього повітря припало саме на вихідні, тож включення опалення в будинках стало досить вчасним.

За перші два дні опалювального періоду тепло було подано у 93% вінницьких будинків. Решту не вдалось підключити через аварійні пориви, які траплялись на мережах, в тому числі і на внутрішньобудинкових.

«Ми поступово ліквідовуємо аварійні ситуації, і протягом сьогоднішнього дня плануємо подати тепло в будинки, де були ці труднощі. Загалом початок цьогорічного опалювального сезону дещо спокійніший ніж минулорічний, вже більш злагоджено працюють теплопостачальні організації та ЖЕКи. Тому ми очікуємо, що до кінця тижня вийдемо на потрібні температурні показники в багатоповерхових будинках», - розповів директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Григорій Пурдик.

Згідно з діючими нормативами, період запуску тепла із налагодженням температурного режиму не повинен перевищувати двох тижнів. У Вінниці вже кілька років поспіль процес включення опалення налагоджується протягом 10 днів. І за прогнозами тепловиків цей рік не буде виключенням.

Наразі найменше виникає питань щодо оперативності включення тепла в будинках, в яких відремонтовані мережі. Наприклад, мешканці пров. К.Маркса та Тяжилова, де було виконано комплексну реконструкцію мережі теплопостачання із встановлення індивідуальних теплових пунктів, швидко та якісно отримали послугу.

Опалювальний сезон ще на минулому тижні розпочався в усіх дитячих садках міста (крім одного приватного). Сьогодні подача тепла продовжується і в міських школах, наразі включено близько десяти навчальних закладів. В переважній більшості медичних установ тепло теж подано. Прохолодно лише в двох закладах, де виникли проблеми із роботою системи теплопостачання. Їх планують ліквідувати найближчим часом.



Переглядів: 11884
Поширень: 0