Прокуратура захистила інтереси 86 річної жінки, яка уклала договір про довічне утримання та передала своїй знайомій право власності на будинок та земельну ділянку під ним. Договір була вимушена укласти, оскільки через похилий вік, інвалідність, неспроможна себе доглядати.

Згідно з умовами договору, знайома пенсіонерки зобов'язалася надавати їй довічно матеріальне забезпечення, а також усі види догляду, забезпечувати її харчуванням, медичною допомогою та ліками, надавати одяг та взуття, побутовими послугами, оплачувати за власний рахунок комунальні послуги, надавати іншу допомогу.

Проте літню жінку ввели в оману, відповідачка не збиралась виконувати зобов'язання з укладеного договору. Фактично пенсіонерка була залишена на призволяще.

У зв’язку з цим ошукана жінка звернулася за допомогою до прокуратури м. Вінниці щодо представництва її інтересів в суді за її позовом про розірвання договору довічного утримання.

За рішенням Вінницького міського суду договір розірвано, а будинок та землю повернуто у власність пенсіонерки.

Прокуратурою м. Вінниці інформацію про літню жінку, яка потребує невідкладної допомоги та підтримки, скеровано до департаменту соціальної політики Вінницької міської ради.



Переглядів: 2352
Поширень: 0