Вже з пів на п’яту ранку 5 січня працівники вінницьких комунальних служб були «на ногах». Як тільки сніг розпочав йти, дорожники почали посипати дороги та пішохідні зони протиожеледними засобами, щоб не відбулося намерзання і не утворювалася ожеледиця. Потім, коли сніг припинився, – розпочали прибирати сніг. На прибудинкових територіях наводять лад працівники ЖЕКів.

Сьогодні з самого ранку у Вінниці пішов сніг. Працівники комунальних служб одразу взялися за роботу. «На вулицях міста працювало 22 одиниць техніки та 55 працівників. Спершу вони посипали протиожеледними матеріалами дороги, зупинки громадського транспорту та пішохідні зони, а потім почали розчищати сніг. Такий підхід до прибирання вулиць найбільш оптимальний, бо коли йде сніг досягнути бажаного результату неможливо. Тому наше завдання – посипати вулиці, щоб не допустити намерзання та утворення товстого шару льоду. А коли опади припиняються, техніка розпочинає розчищати дороги та тротуари від утвореної снігової «каші», – каже начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства міської ради В’ячеслав Хілінський.

Для прибирання прибудинкових територій (посипка протиожеледними матеріалами, розчистка проїздів та проходів у дворах) було задіяно теж 22 одиниці техніки. Також до роботи залучили більше 600 двірників ЖЕКів.

За інформацією Вінницького обласного центру з гідрометеорології, на Різдво, 7 січня, у місті очікується потепління, температура буде близько нуля, ймовірно, йтиме дощ. Така погода протримається орієнтовно до 15 січня, потім прогнозується знову похолодання. Тому на вихідних працівники вінницьких комунальних служб чергуватимуть цілодобово і за потреби посипатимуть і прибиратимуть дороги та двори протиожеледним матеріалами, щоб вінничанам було комфортно пересуватися містом.



Переглядів: 3140
Поширень: 0