З початку року у Вінниці за стихійну торгівлю працівники комунального підприємства “Муніципальна поліція” склали 16 адміністративних протоколів. Сума штрафів, накладених на порушників, сягнула 34 тисячі гривень. Про це повідомив начальник підприємства Василь Гайовик.

Ми проводимо рейди по найбільш проблемних місцях. Це район залізничного вокзалу, вулиці Келецька, Ващука. Буває, що з районів приїздять люди автівками і організовують торгівлю у дворах будинків. Тоді нам про порушення повідомляють або мешканці будинків, або комунальники. Також розробили спільні чотири маршрути із патрульними поліцейськими. Моніторимо також нові території, які нещодавно приєдналися до Вінниці. Там на перший час не штрафуємо — проводимо лише інформативні бесіди. Якщо потрібно — видаємо спеціальні приписи на торгівлю у ринках Вінниці — у них є безкоштовні місця для людей, які продають невелику кількість власної продукції”, — каже Василь Гайовик.

За його словами, яку суму штрафу призначати порушникам — вирішує адміністративна комісія, котра вивчає протоколи та приписи щотижня. Сума штрафів за торгівлю в невстановлених місцях — від 340 до 1360 грн.



Переглядів: 3518
Поширень: 0