Нещодавно психологів та соціальних працівників загальноосвітніх навчальних закладів м. Вінниці навчали надавати допомогу дітям, що постраждали від насильства у сім’ї.

12 квітня у приміщенні методичного кабінету департаменту освіти Вінницької міської ради відбулося навчання з використанням спеціалізованої норвезької програми, адаптованої до українських реалій. Його проводили психологи ГО «Профілактично-реабілітаційний центр медико-соціальної допомоги «Злагода» за підтримки служби у справах дітей Вінницької міської ради.

На сьогоднішній день в суспільстві, на жаль, не зменшується кількість випадків насильства. Це спостерігається не тільки у вигляді проявів вуличного насильства, але й стосується насильства в родині. Насамперед від цього явища страждають діти. Саме це спонукало Вінницьку міську організацію соціального розвитку та становлення окремих мало захищених категорій молоді «Паросток», громадську організацію «Злагода», діючи спільно з Вінницькою міською радою, провести навчання працівників освітніх закладів міста по психологічній реабілітації дітей.

З лютого цього року за даною методикою фахівці громадської організації проводять роботу з дітьми, які постраждали від насильства в сім’ї та перебувають на обліку у службі у справах дітей Вінницької міської ради. Даній методиці також навчали працівників Вінницького відділу поліції ГУНП.

«Завдяки проекту, підтриманому Вінницькою міською радою, Вінниця отримає унікальну команду спеціалістів, що надають допомогу дітям в державних закладах за найсучаснішою методикою, яка наразі є найвищим стандартом допомоги в більшості Європейських країн та США», – каже керівник ГО «Профілактично-реабілітаційний центр медико-соціальної допомоги «Злагода» Тетяна Нікелсен.



Переглядів: 2726
Поширень: 0