Зараз, напередодні 1 липня, коли всі обговорюють наслідки від Закону України “Про здійснення права власності у багатоквартирному будинку” активісти ГО “Вінницька європеська стратегія” теж не лишились осторонь цих процесів. І 19 травня відбувся перший тренінг на тему “ОСББ - особливості та переваги створення”. Перший, тому що приміщення не вмістило всіх бажаючих, що доводить актуальність теми. Тож на наступному тижні для активістів буде організований це один тренінг. Цікаво було навіть і тим, хто живе у приватному будинку і прийшов дізнатись інформацію для загального розвитку.

Спікером заходу був голова Асоціації старших по будинку Гаврилюк Олександр Петрович, який і розповідав про особливості створення ОСББ (об’єднання співвласників багатоквартирного будинку), надавав рекомендації та відповідав на питання, яких, до речі, було напрочуд багато. Це і загальні питання щодо самої структури та створення такого об’єднання так і вузьконаправлені питання, що стосуються особливостей ведення господарства та залучення і використання спільних коштів. “Є різні методи залучення коштів для потреб ОСББ і це не тільки квартирна плата, це кошти, що  сплачуються за розташування на даху антен та інтернет ресурсів, за розташування на стінах під'їзду дошок оголошень, реклами тощо. Ці кошти можна і потрібно використовувати для благоустрою свого будинку та прибудинкової території” розповідає Олександр Петрович. Тема грошей зачепила багатьох учасників зустрічі і після того посипались додаткові питання.

Вінничани дізнались про переваги ОСББ

Приємно, що ми можемо почути таку важливу інформацію, як то кажуть, з перших вуст та зрозуміти для себе чи потрібно створювати ОСББ і чи зможемо ми взяти на себе відповідальність опікуватися самим своїм будинком і бути там справжніми господарями” коментує організатор заходу Ірина Баранович. Наостанок  Олександр Петрович додав, що коли виникнуть бажаючі створити у своєму будинку ОСББ він з радістю допоможе та надасть всі необхідні консультації.



Переглядів: 3814
Поширень: 0