Державна програма «Доступні ліки» почала діяти в Україні з 1 квітня. У її рамках медичними препаратами люди з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою забезпечуються безкоштовно (за кошти бюджету), або із невеликою доплатою (знижкою).

За цей час у Вінниці до Програми залучено понад 20 тисяч мешканців міста. Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш під час звіту по програмі «Здоров’я вінничан на 2017-2020 роки» у 2017 році.

Зниженню показників захворюваності, інвалідності та смертності від захворювань серцево-судинної системи, бронхіальної астми, цукрового діабету у вінничан сприяють заходи по реалізації Урядової програми «Доступні ліки».

Щоб отримати ліки безкоштовно або зі знижкою, потрібно звернутися до сімейного лікаря та отримати рецепт. З цим рецептом людина іде до визначеної аптеки, де можна отримати ліки безкоштовно або з частковою доплатою за рецептом.

«Більше 20 тисяч вінничан по програмі реімбурсації «Доступні ліки» отримали безкоштовні або з невеликою доплатою рецепти для лікування серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми, цукрового діабету другого типу. У місті Вінниці успішно стартував пілотний проект по забезпеченню препаратами інсуліну і завдяки цьому, (майже) 1844 вінничанина, з них – 106 дітей (регулярно) щомісячно отримують інсулін шляхом реімбурсації», – каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Детально про програму «Доступні ліки» можна дізнатись на «Гарячій урядовій лінії» 15-45.



Переглядів: 2296
Поширень: 0