Як повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, така домовленість була досягнута у Львові під час українсько-польських консультацій з консульсько-правових питань.

Так, починаючи з 15 травня цього року, громадяни України, які вже мали короткострокові візи з метою туризму, зможуть отримати однорічну багаторазову візу, а громадяни, які звертаються за шенгенською візою вперше, отримуватимуть піврічну дворазову візу.

Також Польщею прийнято рішення щодо максимального спрощення видачі віз особам, переселеним з території Польщі та їхнім нащадкам. Зазначені особи можуть клопотати про отримання дворічних віз (в разі відсутності візової історії) та п’ятирічних віз (в разі її наявності) разом з супроводжуючою особою/опікуном/родичем.

Крім того, остаточно узгоджено текст проекту угоди про правила місцевого прикордонного руху.

Проектом угоди передбачається: встановлення 90-денного строку перебування в межах прикордонної зони з дати кожного в’їзду; скасування плати за оформлення дозволів на перетин кордону для громадян України вдруге та наступні рази; вилучення з переліку вимог для громадян України при перетині кордону в рамках прикордонного руху наявності страхового полісу; включення до переліку додаткових населених пунктів, що входять в межі 30-ти кілометрової зони, які не були включені до переліку раніше, передає ТСН.

Нагадаємо, США продовжили дію візи для українців до 10 років.



Переглядів: 4504
Поширень: 0