Серед різноманіття сервісних послуг, які сьогодні надаються податковими органами, - видача довідки про доходи для призначення і виплати державної допомоги сім\'ям з дітьми фізичним особам – підприємцям.

Для отримання такої довідки підприємцю потрібно подати декларацію про отримані протягом відповідного періоду доходи, яка є підставою для надання довідки.

Оскільки для фізичних осіб – підприємців передбачено дві системи оподаткування доходів, одержаних від здійснення підприємницької діяльності, кожна з яких регулюється окремими нормами Податкового кодексу України, подання декларації про отримані доходи також має свої особливості.

Підприємцю, який здійснює діяльність на спрощеній системі оподаткування органи державної податкової служби надають довідку про доходи на підставі поданої декларації платника єдиного податку за формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 21.12.2011р. № 1688, з позначкою „довідково” у Розділі І "Тип декларації", яка подається за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період.

Фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, для отримання довідки про доходи за відповідний період подають до органу державної податкової служби податкову декларацію про майновий стан і доходи за формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 07.11.2011р. №1395, за інший ніж річний (квартальний) податковий звітний період.

При цьому, подання вказаних декларацій не звільняють підприємців від обов\'язку подання звітних податкових декларацій у визначені законодавством строки, та не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов\'язання.



Переглядів: 7495
Поширень: 0