У зустрічі взяли участь начальник УДАІ Вінниччини Павло Солоненко, його заступник Петро Веретельник та начальники відділів. Громадськість представляли організації «Автомайдану», «Дорожнього контролю», координатор люстраційного комітету Вінничини, представники автошкіл та експерти.

На дорогах Вінниці з\'явиться новий знак - "Увага! Вимкни телефон"

На початку зустрічі начальник УДАІ Павло Солоненко проінформував присутніх про стан аварійності на дорогах області.

З початку року працівники Державтоінспекції затримали близько 5 000 водіїв, які керували транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. У порівнянні з минулим роком ця кількість збільшилась у 3 рази. Майже у кожній автопригоді травмуються або гинуть люди. Сьогодні Державтоінспекцією проводиться ряд заходів спрямованих на попередження аварійності та виявлення правопорушень: «Автобус-2014», «Мак-2014», «Автомобіль», «Рядність», «Залізничний переїзд» та «Небезпечний вантаж».

Представники громадських організацій зазначили, що в роботі працівників ДАІ спостерігаються позитивні зміни, довіра населення до вартових доріг повертається. Представники «Дорожнього контролю» та «Автомайдану» стверджують, що позитивні зміни є, але трапляються випадки неввічливого ставлення інспекторів ДАІ до учасників дорожнього руху. Громадські активісти звернули увагу на дотримання чинного законодавства та здійснення громадського контролю за діяльностю правоохоронних органів.

На зазначене зауваження Павло Солоненко відповів, що робота з особовим складом проводиться. Працівники управління постійно здійснюють перевірки на місцях несення служби, за результатами яких 118 працівників ДАІ притягнуто до дисциплінарної відповідальності, а 9 звільнено.

На дорогах Вінниці з\'явиться новий знак - "Увага! Вимкни телефон"

Присутні обговорили пропозиції Державтоінспекції щодо внесення змін до організації дорожнього руху поблизу місцевого автовокзалу та комісійного обстеження виїздів автобусів. З метою забезпечення безпеки пішоходів, які наражають себе на небезпеку, перетинаючи проїзну частину дороги, розмовляючи по телефону, розроблено інформаційну табличку. Вона інформуватиме громадян про заборону використання мобільного телефону під час перетину дороги. З метою експерименту інформаційні таблички найближчим часом будуть встановлені на одному з перехресть м. Вінниці.



Переглядів: 5270
Поширень: 0