Купуючи житлову площу у забудовника, в якого не все гаразд з дозвільними документами, людина фактично фінансує корупцію у будівельній галузі.

Про це заявив голова Державної архітектурної будінспекції Максим Мартинюк.

За його словами, купуючи житло за ціною суттєво нижче ринкової, треба бути особливо обережним, адже за цією показною дешевизною часто ховаються шахраї. Вклавши гроші в таке будівництво, є ризик втратити усі заощадження, а квартири так і не отримати.

"Щоб не стати жертвами шахраїв рекомендую попередньо звертатися до Держархбудінспекції та перевіряти чи є у забудовника дозволи на будівництво певного об’єкту. Це можна перевірити самостійно через відкритий Реєстр дозвільних документів або ж звернувшись до ДАБІ за консультацією", - зазначив Мартинюк.

Мартинюк зазначив, що на сьогодні ДАБІ не має змоги перевірити юридичних осіб.

"На жаль, сьогодні діє мораторій на перевірки юридичних осіб з боку ДАБІ. Це заважає нам контролювати хід будівництва, фіксувати порушення на видавати приписи про їх усунення. Тому держава не гарантує безпеку, міцність та надійність новобудов. Люди, які придбали житло, ризикують не лише власними коштами, але й власним здоров’ям", - наголосив Мартинюк.



Переглядів: 4044
Поширень: 0