Вже до кінця листопада Wi-Fi з’явиться у всіх автобусах, до кінця року всі тролейбусні зупинки будуть обладнані інформаційними знаками із розкладом руху, а водії та кондуктори проходитимуть тренінги щодо роботи з пасажирами. Про це та інше йшлося сьогодні під час робочої наради, яку проводив в.о. міського голови Сергій Моргунов.

У Вінниці кожні два тижні проводиться засідання робочої групи щодо оптимізації маршрутної мережі. На ній обговорюються проблемні питання та шляхи їх вирішення. А також, як перевізники реагують на звернення мешканців щодо транспортних питань. Директор КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк розповів, що для покращення транспортного обслуговування Хутору Шевченка у цей мікрорайон було продовжено автобусний маршрут №20. Також за пропозиціями мешканців було подовжено час роботи транспорту та вісьмох автобусних маршрутах

До кінця року весь муніципальний громадський транспорт матиме Wi-Fi

Про виконання робіт з розміщення розкладу руху на зупинках трамваїв та тролейбусва розповів директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради Олексій Пидоченко. «Наразі вже розміщені інформаційні панелі та знаки на 79 трамвайних зупинках. Щодо тролейбусних зупинок, то їх у місті є 146, інформаційні знаки вже розміщені на 83, роботи продовжуються, плануємо їх завершити до кінця цього року. А з початку 2016 року ми розпочнемо встановлення знаків й на автобусних зупинках», – зазначив Олексій Пидоченко.

Wi-Fi у Вінниці продовжує поширюватись по громадському транспорті. Наразі безкоштовний доступ до мережі Інтернет вже є в трамваях, тролейбусах і 35 автобусах з 58. Решта, 23 автобуси, буде обладнання Wi-Fi вже до кінця листопада. Cаме таке доручення дав на нараді в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Піднімалося й питання щодо 10 маршрутного таксі, яке ходить від універмагу у село Агрономічне. Було проведено опитування серед мешканців щодо подовження його до території тубдиспансеру. Більшість людей погоджуються, проте є й такі, що проти. Щоб поставити крапку в цьому питанні Сергій Моргунов зазначив, що рішення потрібно приймати через громадські слухання, щоб люди самі вирішили, як бути далі.

«Вінничани не мають особливих нарікань на роботу нашого громадського транспорту. Але певні недопрацювання все-таки є, в більшій мірі вони пов’язані із тим, що транспортна компанія та асоціація перевізників не до кінця зрозуміла потреби громадян в тих чи інших мікрорайонах міста. Серед іншого мешканці піднімають питання щодо дотримання графіків руху маршрутними таксі у вихідні. Тому ми будемо моніторити це питання. Також вінничани говорять про хамство водіїв та кондукторів і це є великою проблемою, адже наша ціль – це європейське комфортне місто толерантних і позитивних людей. Тому дуже важливо продовжувати тренінги для працівників та роботу з психологами щодо того, як потрібно працювати з людьми. Толерантним повинне бути ставлення до всіх пасажирів, не має значення чи це дитина, чи дорослий, адже люди – це пріоритет №1», – сказав Сергій Моргунов.



Переглядів: 3488
Поширень: 0