З 1 січня 2016 набув чинності новий закон, який визначає нові правила повірки лічильників на воду, газ, тепло та електрику. Тепер всі нормативні відомчі документи приводяться у відповідність до нового Закону, а укладені до цієї дати договори з жителями діють виключно в рамках нового Закону.

У законі чітко описані «взаємини споживачів і постачальників послуг».

І тепер періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовують для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб – електрика, теплоенергія, газ та вода) які є власністю фізичних осіб, здійснюються за рахунок суб'єктів господарюваня.

Відповідальність за своєчасність проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту лічильників теж покладається на суб’єктів господарювання.

Періодична повірка здійснюється за рахунок тарифів на електро-, тепло-, газо- и водопостачання.

Тобто власники лічильників тепер несуть тільки відповідальність за збереження його цілісності, тоді як підприємства (будь-якої форми власності), які надають воду, тепло, газ та електроенергію повинні самостійно стежити за своєчасністю провірок, перевіряти лічильники за свій рахунок і письмово повідомляти споживачів про терміни проведення провірки.



Переглядів: 8142
Поширень: 0