У рамках візиту до Ясського повіту Румунії вінницька делегація 12 березня провела зустріч з керівником міжнародного аеропорту «Ясси», президентом асоціації аеропортів Румунії Маріусом Бодеа.

Партнери обговорили можливості відкриття авіамаршруту сполученням Ясси – Вінниця – Ясси з подальшою пересадкою на рейси до країн ЄС. Тож уже найближчим часом керівництво Ясського аеропорту чекає на візит вінницьких колег для більш детального опрацювання такої пропозиції.

Презентуючи діяльність підприємства, його досягнення та результати проведеної модернізації, Маріус Бодеа запевнив вінничан, що румунські колеги зацікавлені у співпраці з аеропортом «Вінниця» та готові сприяти в питаннях залучення авіакомпаній до відкриття нових рейсів.

Із аеропорту "Вінниця" можна буде літати до Румунії

Для довідки. Багатоступеневу програму модернізації міжнародний аеропорт Ясси розпочав у 2013 році.

В листопаді 2015 року завершено перший етап проекту, який передбачав будівництво нової злітно-посадкової смуги загальною протяжністю 2,4 км, будівлі аеровокзалу (Термінал T3) і розширення перону. За оцінками, у реалізацію цього етапу вкладено 57 млн. євро інвестицій.

У довгостроковій перспективі проектом розвитку запропоновано будівництво нового перону, вантажного терміналу, депо для авіаційного палива, нової під’їзної дороги, а також розширення нової злітно-посадкової смуги.

Протягом року Ясський аеропорт приймає понад 6 000 рейсів. Лише за минулий рік підприємством було перевезено 400 тис. осіб.



Переглядів: 5540
Поширень: 0