Унаслідок найбільшого за останні 12 років вибуху у сонячній короні стався розрив, що за розміром перебільшує чотири Землі. Експерти зазначають, що нині величезна маса енергії мчить нині до нас і загрожує системам зв'язку, навігації літаків та навіть здоров'ю людей, передає ТСН.

Фахівці кажуть, що нині важко підрахувати, яка саме кількість енергії вирвалася з Сонця, однак для порівняння можна уявити всю електроенергію, яку людство вироблятиме за понад 500 років, або, наприклад, кілька мільйонів атомних бомб. Усі ці заряджені частки і згустки плазми наразі летять до Землі.

"У Землі є власне магнітне поле. Коли це магнітне поле, викинуте в корональній масі, взаємодіє з магнітним полем Землі, спостерігаються геомагнітні бурі", - пояснює ситуацію завідувач відділу фізики Сонця НАН України Наталія Щукіна.

Передусім, таке явище загрожує електроніці, оскільки точність навігації може давати збої.

Крім того, не виключений і вплив на самопочуття, тому лікарі радять особливо чутливим до космічних явищ людям більше гуляти на свіжому повітрі, добре висипатися, пити достатньо води, не ризикувати з новою їжею, відмовитися від алкоголю і тютюну, зменшити кількість чаю, кави та подібних стимуляторів.



Переглядів: 8024
Поширень: 0