Враховуючи необхідність недопущення інцидентів, подібних тому, який стався сьогодні у Харкові з нападом на місцевого голову та напружену ситуацію на Сході України і продовження спроб по дестабілізації ситуації в країні, включно з відвертим терором проти наших громадян, звертаюсь до Кабінету Міністрів України з пропозицією щодо створення Міжвідомчої комісії з розслідування фактів нападів на посадових осіб та спроб щодо зриву виборчого процесу.

Пропоную, щоб цю комісію на найвищому рівні очолив Прем\'єр, або Перший Віце-прем\'єр, і до складу якої, мали б увійти Міністр внутрішніх справ, Генеральний прокурор та голова СБУ.

Першочерговим завданням цієї комісії має стати недопущення зриву виборів через дестабілізацію сепаратистами ситуації в регіонах, терористичними нападами на посадових осіб та штаби кандидатів на пост Президента України.

Прошу взяти до відома, що вже зараз ми отримуємо факти затримки у формуванні виборчих комісій, залякування людей на місцях, напади на активістів та погроми виборчих штабів.

Особливого значення набуває діяльність цієї Комісії з огляду на наближення дня голосування, який має відбутися під надійною гарантією Уряду України здатного забезпечити вільні і демократичні вибори, і рішуче протиставити ефективні та швидкі законні дії будь-яким спробам зірвати вибори.

Розуміючи, що зовнішні сили зацікавлені у зриві виборів в Україні через дестабілізацію ситуації в регіонах, закликаю зробити все, щоб громадяни України отримала право на вільне волевиявлення, яке, впевнений, консолідує суспільство і дасть можливість отримати нову сильну і легітимну владу.



Переглядів: 11310
Поширень: 0