Один з двох чоловіків працював з металошукачем. Про знахідку одразу повідомили в сільраду. Працівники піротехнічного загону головного управління МНС у Вінницькій області на ношах перенесли 100-кілограмову бомбу ФАБ-100 у безпечне місце і підірвали разом із тридцятьма набоями.

Коли обстежили територію, спершу виявили ще тридцять артилерійських снарядів і три детонатори, а потім — чотири авіабомби ФАБ-250 та ФАБ-500, остання є надзвичайно великої потужності. Загальна вага смертоносного вантажу становила 1100 кілограмів. Але вивезти їх з лісу не було можливості — дерева перешкоджали під’їзду транспорту.

Члени піротехнічного загону під керівництвом Олексія Гуменюка вирішили ліквідовувати зброю на місці. Капітан Сергій Бойко, прапорщик Юрій Камінський, старші сержанти Руслан Тельнюк, Ігор Дозорець та Павло Мельничук мають досвід роботи в Новобогданівці. На час проведення вибуху працівники ДАІ перекрили рух транспорту на трасі Вінниця—Київ. Осколки розліталися у радіусі три кілометри. Деякі дерева після вибуху навіть на відстані одного кілометра впали, немов підрізані. За словами саперів, ця знахідка — одна з найбільших за потужністю вибухової речовини, яку довелося ліквідовувати за останні десять років.


Переглядів: 3048
Поширень: 0