Компанія BMW розповсюдила офіційну інформацію і фотографії кросовера X3 наступного покоління. Автомобіль отримав нове оформлення екстер\'єру (найпомітніші зміни - це інші фари головного світла, грати радіатора, капот і передній бампер), модернізований інтер\'єр і змінену лінійку двигунів. Автомобіль буде представлено восени поточного року в Парижі, а її продажі на європейському ринку почнуться в листопаді.

Кросовер BMW Х3 нового покоління

Кросовер BMW X3 побудований на повнопривідній платформі 3-Series наступного покоління. Новинка стала на 83 міліметра довша, на 28 міліметрів ширша і на 12 міліметрів вище свого попередника. Таким чином, габаритна довжина автомобіля тепер становить 4648 міліметрів, ширина - 1881 міліметрів, а висота - 1661 міліметр. Крім того, колісна база автомобіля збільшилася на 15 міліметрів (до 2810 міліметрів), а дорожній просвіт тепер дорівнює 212 міліметрам, що на 12 міліметрів більше, ніж у X3 попередньої генерації.

Простору для ніг задніх пасажирів стане більше на 20 міліметрів, а об\'єм багажника виросте на 80 літрів - до 550 літрів (при складених сидіннях другого ряду запас вільного місця збільшиться до 1600 літрів). Ці показники, за словами представників BMW, є найкращими серед всього сегменту.

На європейському ринку BMW X3 нового покоління спочатку буде пропонуватися з двома двигунами. Перший варіант - xDrive20d - отримає дволітровий чотирициліндровий турбодизель потужністю 184 кінські сили (380 Нм), який "в базі" зможе агрегатуватися з шестиступінчастою "механікою". За даними виробника, з нуля до ста кілометрів на годину кросовер з такою силовою установкою зможе розігнатися за 8,5 секунди, а його максимальна швидкість складе 210 кілометрів на годину. Середня витрата палива - 5,6 літра на сто кілометрів пробігу.

Другий варіант - xDrive35i - стане комплектуватися 306-сильною трилітрової турбованою бензиновою "шестіркою". До "сотні" кросовер з таким двигуном може прискоритися за 5,7 секунди і досягти максимальної швидкості 245 кілометрів на годину. Середня витрата палива - 8,8 літра на сто кілометрів шляху. Даний двигун буде агрегатуватися з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Відзначимо, що аналогічну трансмісію можна буде замовити і для дизельної версії в якості опції.

Очікується, що гамма двигунів кросовера буде розширена в наступному році.


Переглядів: 2875
Поширень: 0