1 липня 2012 року, в межах Програми підтримки обдарованих людей «Майбутнє України», стартував новий обласний конкурс «Дерево роду». Організатор конкурсу, депутат Вінницької обласної Ради Наталія Гетце, бажає залучити людей всіх поколінь до шанування історії та традицій свого роду, відродити у вінничан відчуття необхідності історичної пам’яті свого походження.

З давніх-давен існувала традиція: кожен повинен знати свій рід до сьомого коліна поіменно. Слов\'яни вірили, що душі предків нікуди не зникають, а залишаються поруч зі своїми нащадками, допомагаючи у важку хвилину. І чим більше прародичів ти пам’ятаєш, тим більше у тебе янголів-охоронців, - розповіла Наталія Гетце, - впевненість і стабільність в житті забезпечує людині не лише матеріальне становище, а, в першу чергу, усвідомлення себе частиною роду з його міцним й глибоким корінням.

Для кожної людини її родовід – це джерело її сили.

Щоб взяти участь у конкурсі необхідно зареєструватись на сайті ngettse.com.ua, провести генеалогічне дослідження свого роду, та створити власне оригінальне родове дерево. Це може бути цікавий малюнок, вишивка, бісер, різьба по дереву… Фантазія учасників не обмежується. Організатор переконана, що бажаючих взяти участь у конкурсі буде чимало та гарантує подарунок для кожної команди-учасника. Найцікавіші проекти будуть відзняті на відео для створення документального фільму. А за результатами он-лайн голосування та за висновком журі буде обрано фіналістів конкурсу, які отримають цінні призи. Крім того, заплановано у Вінниці висадити Родинну алею з іменними деревами кращих учасників конкурсу.



Переглядів: 12687
Поширень: 0