Щорічно з настанням осінньо-зимового періоду, різко загострюється обстановка з пожежною та техногенною безпекою в області. В цей період виникає понад 60 % пожеж та загорянь. Саме про цю нагальну проблему і шляхи її вирішення йшлося на прес-конференції, що відбулася 24 вересня в Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА. В заході взяли участь начальник  відділу енергетики департаменту енергетики транспорту та зв’язку Вінницької міської ради О.О. Балдуєв, помічник начальника ГУ ДСНС України у Вінницькій області О.В. Кутовий та начальник управління страхування майна та відповідальності ПАТ «Страхова компанія «МІСТО» О.П. Поліна.

ПАТ “Страхова компанія “Місто” допоможе убезпечити майно від пожежі

Учасники обговорили питання підготовки до опалювального сезону та проблеми поводження з опалювальними приладами та газом.

Статистика подій вражає: на Україні в минулому році сталося  68 879 пожеж, що на 17% більше, ніж в попередньому періоді. Внаслідок пожеж загинуло 2246 осіб. У Вінниці щоденно відбувається одна пожежа. З початку року в області зафіксовано 13 отруєнь чадним газом (печі, котли, ін.). Загинуло 3 людини, 20 людей постраждали, у т.ч. 5 дітей.

Серед основних причин пожеж - необережне поводження з вогнем. порушення правил безпеки при влаштування печей, котлів, інших установок.  До особливо значних збитків призводять випадки пов’язані з вибухом газу.

Дієвим механізмом із відшкодування збитків завданих пожежею чи вибухом газу є страхування помешкань. Вартість такого страхування в ПАТ “Страхова компанія “Місто”є доступною для кожного вінничанина, вона становить лише 0,2 відсотки від вартості майна, що страхується.



Переглядів: 3829
Поширень: 0