Від учора і до 24 січня у арт-супермаркеті «Варшава» (вул. Соборна, 25) можна милуватись художніми творами вінницьких митців та навіть придбати їх.

Просто серед торгового залу розгорнулась міні-виставка: їжа духовна тепер розташована у безпосередній близькості до продуктів. Полиці з макаронами та борошном гармонійно співіснують з пейзажами та портретами, невеличкі картини висять просто між продуктовими полицями, великі займають стенд посеред залу. Серед авторів виставлених робіт є знані імена відомих вінницьких художників, але чимало представлених робіт належать молодим авторам.

Ціни на картини від 80 грн. і до 5000 грн.

У супермаркет за мистецтвом

Ідея соціального проекту «Мистецтво на касу» належить засновнику торговельної мережі «Варшава» Наталі Рекуті. До акції долучились Вінницький обласний художній музей та чимало художників міста. Мета проекту – гарний настрій покупців та можливість для творчих людей знайти шанувальників. Організаторів акції рухало бажання зробити мистецтво ближчим до людей, а людей ближчими до мистецтва. Всі вилучені кошти будуть спрямовані на підтримку авторів картин та розвиток вінницького обласного художнього музею.

У супермаркет за мистецтвом

Тож відтепер заскочивши у магазин за хлібом можна придбати й картину, або хоча б помилуватись мистецтвом, яке у сучасному темпі життя так рідко впадає в око пересічному громадянину. Навіть іменитим майстрам зараз важко організувати виставку своїх робіт, тому митці з великою вдячністю сприйняли пропозицію Наталі Рекути створити таку унікальну експозицію.

У супермаркет за мистецтвом

Для простих відвідувачів супермаркету виставка стала приємною несподіванкою, адже мистецтво має силу сповнювати наше повсякденне життя яскравими барвами. Арт-презентація просто серед торговельного залу – це вперше у нашому місті. Люди цікавились, приглядались до робіт, вітались з митцями. Для більшості ціни на картини зависокі, але уваги до своєї творчості художники отримали чимало. Картини подобаються, ними довго милуються, іноді забуваючи про продукти. Творча позитивна енергія тепер вирує у супермаркеті.

У супермаркет за мистецтвом

Арт-маркет «Варшава» продовжуватиме виставки не лише художніми творами, але й презентацією виробів ручної роботи. Організатори готові до співпраці з майстрами хенд-мейду та іншими митцями. Можливо у такий новий спосіб мистецтво ставатиме ближчим до людей, тішитиме їх своїм теплом у буденній метушні. Невдовзі акція «Мистецтво на касу» буде подовжена у двох інших магазинах торгівельної мережі «Варшава».



Переглядів: 3814
Поширень: 0