21-23 жовтня у Вінниці  відбувся півфінал чемпіонату світу з програмування, на якому змагалися найсильніші програмісти Південно-Східної Європи. Національний телеком-оператор Київстар підтримав проведення цих змагань в рамках своєї соціально-освітньої програми «Make Your Mark» («Зроби свій внесок»). Переможці півфіналу першості отримали цінні призи від компанії.

Півфінал Першості світу з програмування для Південно-Східного регіону Європи проходив паралельно на двох майданчиках: у Вінницькому національному технічному університеті та Бухарестській політехніці (Румунія). Всього у півфіналі першості світу взяли участь 87 команд з 6 країн південно-східної Європи: з Болгарії, Македонії, Румунії, Сербії, Туреччини, України.

«Те, що Україна отримала право проведення світового півфіналу є значною подією у світовій спільноті програмістів. Адже це свідчить про визнання України як провідної країни в галузі інформаційних технологій, яка має потенціал не лише для використання, але й для розробки новітніх технологій» - зазначає Володимир Месюра, професор кафедри комп'ютерних наук ВНТУ, координатор Всеукраїнської олімпіади і директор по Південно-східному регіону студентської першості світу з програмування.

«Київстар» підтримав олімпіаду з програмування, призери якої поїдуть на фінал першості світу в США

Цього року перше місце півфіналу першості з програмування посіла команда Львівського національного університету ім.Івана Франка. Переможці змагань отримали титули чемпіонів та призерів Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, а також путівки на світовий фінал, який відбудеться 20 - 25 травня 2017 року у США. Окрім медалей переможці були нагороджені цінними призами від компанії «Київстар».

«У рамках соціально-освітньої ініціативи „Make Your Mark“ компанія вже не перший рік підтримує півфінал чемпіонату світу з програмування. Результати подібних змагань не лише демонструють світу досягнення наших талановитих юнаків та дівчат, але й формують імідж України, як країни із потужним інтелектуальним потенціалом» - зазначає Ірина Пацевко, менеджер по зв’язках з громадськістю Київстар.

Студентська першість світу з програмування АСМ-ІСРС по Південно-Східній Європі (South-Eastern European Programming Contest - SEERC) – це наймасовіша і одна з найпопулярніших всесвітніх студентських олімпіад. Щороку фінал першості світу відбувається в іншій країні. У 2022 році фіналістів буде вперше приймати Україна.

«Київстар» підтримав олімпіаду з програмування, призери якої поїдуть на фінал першості світу в США

Про Чемпіонат

Студентська першість світу з програмування АСМ-ІСРС по Південно-Східній Європі (South-Eastern European Programming Contest - SEERC) – це наймасовіша і популярна всесвітня студентська олімпіада. У її відбіркових змаганнях беруть участь більше 300 тис. команд, які представляють близько 10 000 університетів зі 120 країн світу. Під час змагань студенти повинні не тільки написати програмний код, але, перш за все, у  стресових умовах обмеженого часу та обчислювальних ресурсів (на команду з трьох студентів надається один комп'ютер), організувати ефективну командну роботу, щоб створити оптимальні алгоритми для вирішення поставлених завдань. Це вимагає високого рівня знань як з програмування, так і з обчислювальної математики, статистики, штучного інтелекту , інших фундаментальних наук інформатики.

Довідка про загальнонаціональну соціально-освітню ініціативу «Зроби свій внесок» («Make Your Mark»)

«Зроби свій внесок» – загальнонаціональна соціально-освітня ініціатива компанії «Київстар» у рамках глобальної програми «Make Your Mark», яка реалізується міжнародною групою VimpelCom. Проект орієнтований на підтримку талановитих школярів, студентів-програмістів, стартаперів і молодих підприємців. Ініціатива передбачає підтримку українських школярів, які показують найкращі результати у точних дисциплінах – природничих науках, технологіях, включаючи інформаційні, інженерії, робототехніці та математиці.

У 2015 році в рамках ініціативи «Зроби свій внесок» Київстар підтримав змагання програмістів OCPC-2015 та Всеукраїнську учнівську математичну олімпіаду. За сприяння компанії національна команда гідно представила Україну на міжнародних олімпіадах – Romanian Master in Mathematics та European Girls’ Mathematical Olympiad, а на Міжнародній математичній олімпіаді у Таїланді показала найкращий у Європі результат. Працюючи на перспективу, національний телеком-оператор Київстар підтримав проведення Всеукраїнської літньої школи, у якій взяли участь 163 юних математики із різних регіонів України.

Також Київстар організовує серію зустрічей із лідерами суспільної думки в галузі економіки та соціальних дисциплін на базі Kyivstar Business Hub. Цей проект має на меті розвиток духу підприємництва та технологічних навичок у молоді. З-поміж іншого, ініціатива «Зроби свій внесок» орієнтована на стимулювання створення та розвитку молодими людьми соціально-значущих програмних продуктів, які побудовані на мобільних технологіях. На сьогодні гостями цих заходів стали вже понад 3 000 молодих підприємців.



Переглядів: 3209
Поширень: 0