У Києві українським журналістам, 8 серпня, предстаники компаній Київстар та Radar Tech розповіли про новий проект - Телеком-акселератора 2.0. Це акселератор – програм інтенсивного розвитку молодих підприємців та їх інноваційних рішень.

Молоді стартапери презентували свої напрацювання. Із 34 команд, котрі потрапили до півфіналу, було обрано лише 11. Зараз вони проходять насичений курс підготовки з досвідченими менторами, провідними спеціалістами телеком-індустрії України. 

 Київстар та Radar Tech презентували стартапи Телеком-акселератора 2.0

Член стратегічної групи Radar Tech та співзасновник GrowthUp Group Денис Довгополий, зазначив під час зустрічі з журналістами, що в Україні активно розвивається стартап-культура. А також наголосив на важливій ролі акселераторів – програм інтенсивного розвитку молодих підприємців та їх інноваційних рішень.

 Денис Довгополий, Максим Бахматов та Петро Чернишов

Максим Бахматов, голова правління Radar Tech та керуючий партнер Unit.city, відзначив, що значно зросла кількість поданих заявок для участі в програмі. За його словами в минулому році подали на участь 119 заявок, цього року - 185.  Стартапери презентували програми рішення всіх комунальних питань або управління домом через смартфон, покупки повсякденних товарів з використанням віртуальної реальності, shop-бот, який допомагає придбати сукню як у героїні серіалу та багато інших .

 Денис-Довгополий,-Олена-Колібаба,-Максим-Бахматов-та-Петро-Чернишов

« - Цього року ми зробили програму акселератора ще кращою, зробили проект більш технологічним та інноваційним. Програма навчання відтепер складається з двох блоків: 5-денного інтенсиву з основ технологічного бізнесу для півфіналістів акселератора та 11-тижневої програми розвитку для 11 кращих команд. Крім того, ми зробили можливим запуск пілотних проектів на базі оператора ще під час проходження програми. Команди другого набору – це більш підготовлені, більш зрілі проекти», – коментує Максим Бахматов.

Київстар та Radar Tech презентували стартапи Телеком-акселератора 2.0 

Як пояснили організатори, 11 тижнів команди працюють над розвитком власного проекту, 5 з яких на території інноваційного парку UNIT.City для співпраці й нетворкінгу. В рамках програми заплановано 4 навчальних модуля, що складаються з 25 тем, а також робота з 20+ менторами. В цьому році створено умови для проведення пілотних проектів на базі телеком-оператора ще під час проходження програми, що дозволить краще оцінити, які стартапи зможуть запуститися в подальшому з Київстар.

 Київстар та Radar Tech презентували стартапи Телеком-акселератора 2.0

Президент Київстар, Петро Черний пояснив, чому найбільший мобільний оператор країни настільки зацікавлений в роботі зі стартапами.

« - Підтримка акселератора – це наш внесок у розвиток підприємницької культури в Україні, а ще - спосіб пошуку ідей для створення інноваційних продуктів Київстар», - зазначив Петро Черний.

 Київстар та Radar Tech презентували стартапи Телеком-акселератора 2.0

Переможців Телеком-акселератора 2.0 визначать на початку жовтня. Вони отримають можливість комерційного запуску з найбільшим мобільним оператором країни, абонентська база якого складає 26 млн чоловік. З повним переліком стартапів можна ознайомитися на сайті Київстар.

Київстар та Radar Tech презентували стартапи Телеком-акселератора 2.0

А поки учасники другого Телеком-акселератора активно готуються до фіналу,  Київстар оголосив про запуск спільних проектів з переможцями першого Телеком-акселератора - сервісом автоматизованих push-повідомлень Gravitec.net для бізнес-клієнтів та хмарною програмою лояльності InCust. Програма може замінити сотні карток різних сервісів та магазинів за допомогою смартфону. Ще в кінці 2016 року Київстар запустив спільні проекти разом з іншими переможцями минулорічного Телеком-акселератора: віртуальний тур по Україні в форматі 360° разом з Virbox та навчальні ігри для дітей з Nravo Kids.

 Київстар та Radar Tech презентували стартапи Телеком-акселератора 2.0

Довідка про Київстар

Київстар – український оператор телекомунікацій, який надає послуги зв'язку та передачі даних на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 3G. Послугами оператора користуються понад 26 млн абонентів мобільного зв'язку.

Акціонери Київстар – міжнародна група VEON Ltd. (раніше – VimpelCom ltd), офіс у Нідерландах. Акції Групи знаходяться у вільному обігу на фондовій біржі (NASDAQ), Нью-Йорк.

Київстар понад 19 років працює в Україні, є одним із найбільших платників податків – за весь час роботи оператор перерахував до держбюджету майже 50 млрд грн. Капітальні інвестиції компанії у розвиток телекомунікацій становлять понад 30 млрд грн.

За додатковою інформацією звертайтеся: [email protected], www.kyivstar.ua.



Переглядів: 3145
Поширень: 0