14 травня в Києві відбулась прес-конференція, під час якої було анонсовано старт цьогорічного грантового конкурсу «Село: Кроки до розвитку» від агроіндустріального холдингу МХП. У 2018 році компанія розширює територію проведення конкурсу на 5 регіонів і збільшує розмір гранту до 50 тис. грн.

У цьому році грант на втілення власного проекту зможуть отримати мешканці сіл Бершадського, Гайсинського, Тростянецького, Тульчинського, Немирівського, Липовецького, Оратівського та Могилів-Подільського районів Вінницької області, а також 6 районів Черкащини, 3 — Тернопільської області, 4 — Івано-Франківської та Петриківського району Дніпропетровщини. Крім того, сума гранту збільшилась із 40 до 50 тис. грн.

«Ми раді оголосити старт цьогорічного проекту «Село: Кроки до розвитку». Нам дуже подобаються результати минулорічних конкурсів. І ми пишаємося тим, що реалізовуємо проект разом з громадськими організаціями. Ми починали з 1 області, торік їх було 2 — Черкаська і Вінницька, а в цьому році уже 5. Цьогоріч — це 22 райони. Основна ціль проекту — розвиток бізнес-ініціатив у сільській місцевості. Ми не хочемо, аби люди покидали села. Тому намагаємося допомогти їм розвиватись, масштабувати власний бізнес та створювати новий. Аби люди не лише не виїжджали із сіл, а навпаки, приїжджали і бачили в цьому перспективу. У нас уже є переможці 2016 і 2017 років. Кількість людей, які бачать успіхи інших і хочуть долучитися, постійно зростає. Тому ми збільшуємо також кількість грантів. Якщо торік у їх було 45, то цьогоріч ми заявляємо 85. Однак це — не межа. Якщо ми побачимо більше цікавих і перспективних проектів, ми готові збільшити цю кількість. Також зростає сума грантів із 40 до 50 тис. грн. Як правило, грант не покриває всіх затрат. Ми розуміємо, якщо майбутні підприємці, окрім своїх знань і зусиль, будуть інвестували і власні кошти, вони відчуватимуть більшу відповідальність за почату справу», — підкреслює Ксенія Прожогіна, директор департаменту управління персоналом і комунікацій МХП.

Грантовий конкурс МХП "Село: кроки до розвитку" розширює межі і збільшує гранти

МХП втретє проводить конкурс «Село: Кроки до розвитку». Цьогоріч програма отримала нагороду в Конкурсі кейсів з корпоративної соціальної відповідальності за внесок у розвиток міст та спільнот у 2017 році.  Конкурс покликаний виявити та підтримати проекти, які матимуть суттєвий вплив на розвиток сіл та покращення добробуту громадян. Надійними партнерами МХП в цій ініціативі розвитку сільської місцевості стали громадські організації, зокрема «ВОО «Спілка підприємців «СТІНА» у Вінницькій області.

«Раніше місцевий бізнес міг отримати допомогу лише від іноземних донорів, які встановлювали жорсткі межі. Ініціатива МХП вирізняється з-поміж інших лояльним підходом до людей і взаємодії. Це приємна співпраця. Грантери можуть коригувати певні аспекти своїх бізнес-планів у ході реалізації проекту. Конкурс сприяє зародженню чогось нового. Люди бачать досягнення своїх сусідів і починають вірити у власні сили та можливості. Ми маємо досвід успішних проектів зі збору лікарських рослин із Зеленої книги. Цікаві також бізнес-ідеї вирощування винограду, адже Вінниччина межує з Молдовою, а там історично був ареал виноградників, які зараз починають відновлювати. Для участі в проекті достатньо бажання і віри у власні сили»,— говорить Олександр Печалін, голова правління ГО «ВОО «Спілка підприємців «СТІНА».

Грантовий конкурс МХП "Село: кроки до розвитку" розширює межі і збільшує гранти

Проект МХП «Село: Кроки до розвитку» сприяє не лише розвитку підприємництва на селі, а й є прикладом того, як успіх однієї людини може вплинути на розвиток цілої громади. Цьогорічні очікування від проекту, зокрема у Вінницькій області, — це розвиток мікропідприємництва в селах, генерація нових ідей розвитку підприємництва, основаного на розвитку потенціалу краю з використанням місцевих ресурсів.

Конкурс стартував у 2016 році і був реалізований у 3 районах Черкаської області. У результаті 10 грантерів отримали безповоротну фінансову допомогу до 40 тис. грн. У 2017 році проект розширив свою географію і на Вінницьку область. МХП інвестував у бізнес-ініціативи мешканців сіл 6 районів Черкаської області і 5 — Вінницької. Торік в рамках програми було визначено 45 переможців, які отримали гранти до 40 тис. грн на розвиток своїх ініціатив.

Поширення кращих практик комплексного розвитку сільських територій, ефективних соціальних технологій розвитку села, сільського зеленого туризму, екологічного будівництва дає свої плоди. МХП допомагає змінювати село, робити його сучаснішим і європейським. Кооперація зусиль, всебічна підтримка кращих ініціатив регіонів з боку МХП пришвидшить поступальний розвиток села — основи стабільного майбутнього країни.

Інформаційна довідка

МХП – провідний виробник курятини в Україні з найбільшою долею на ринку і високою впізнаваністю бренду своїх продуктів. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових і олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів’я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м’яса птиці (зокрема через партнерські брендовані точки).

МХП також займає провідну позицію в рослинництві: кукурудзу МХП вирощує для виробництва комбікормів, а інші культури – пшеницю, ріпак тощо – продає третім особам. МХП орендує сільськогосподарські угіддя, які розташовані здебільшого в родючих чорноземних регіонах України.

З 15 травня 2008 року акції МХП котируються на Лондонській фондовій біржі під тікером MHPC.


Переглядів: 2540
Поширень: 0