Міжнародний джазовий фестиваль у Вінниці цьогоріч пройде у новому форматі. Організатори обіцяють багато новинок. Яких саме - у відеосюжеті:


Служба прийому замовлень на фестиваль розпочне свою роботу з 28 серпня.

Якщо у Вас є бажання відвідати фестиваль Вам необхідно зателефонувати за номером

(0432) 690-025

і вказати:
А) Ваше ім’я-прізвище;
Б) Кількість бажаних запрошень на концерти, які Ви б хотіли відвідати. Зверніть увагу на те, що на кожний концерт необхідно мати окреме запрошення.

Наш працівник повідомить Вам номер Вашого замовлення та остаточний час та дату, до якого Ваше замовлення є дійсним. Зверніть увагу на те, що якщо Ви не отримаєте Ваші запрошення до цього часу ми маємо право анулювати Ваше замовлення.

Час роботи служби прийому замовлень щоденно з 10 до 19 години з перервою з 13до 14 години.

Місце знаходження служби – Вінницька обласна філармонія (Хмельницьке шосе,7)

ПРОГРАМА XVII ФЕСТИВАЛЮ
«VINNYTSIA JAZZFEST - 2012»

22 вересня
16:00
площа Театральна - мистецький проект “JAZZ de PARIS”

17:00
Відкриття фестивалю

1 відділення

проект THE SHIN (Грузія – Іспанія)

Заза Міміношвілі (guitars, panduri, songs)
Зураб Гагнідзе (bass, vocals, songs)
Мамука Гаганідзе (vocals, percussion, songs)
Хав\'єр Паксарінйо (saxs and ethnic flutes)

The Shin
Заза Міміношвілі гітари, пандурі
Зураб Гагнідзе бас-гітара, вокал
Мамука Гаганідзе вокал, перкусія

The Shin - (груз. შინ, (Шин - «Дорога додому») грузино-німецьке джазове тріо. Воно утворилося в 1998 році в Німеччині, де Заза Міміношвілі і Зураб Гагнідзе живуть з 1994 року. Мамука Гаганідзе приєднався до групи в 2002 році. Самі музиканти визначають свій стиль як «іберо-кавказький джаз», що поєднує імпровізаційність, фольклорну музику і грузинський вокал. Лауреати багатьох джазових фестивалів. У 1992 році Заза Міміношвілі був визнаний кращим джазовим гітаристом Грузії. "Інструментальний театр" The Shin це музична зустріч Грузії зі світом. The Shin – це святковий музичний діалог, що не знає кордонів.

Хав\'єр Паксарінйо (саксофон, етнічні флейти)
Хав\'єр Паксарінйо вважається одним з кращих саксофоністів Іспанії. Він полістилістичний виконавець. Він вільно грає усе — від джазу до фольку, охоплюючи різноманітні стилі і навіть прогресивний рок 1970-х. Музична кар\'єра Хав\'єра Паксарінйо - це шлях наповнений співробітництвом у різноманітних музичних проектах: від кіно та телебачення, до танцю і театру. У 1988 році він створив власний колектив з яким працює і до сьогодні.

 

2 відділення

тріо Густава Лундгрена (Швеція)

Густав Лундгрен (guitars)
Мартін Відлунд (guitars)
Андреас Унге (bass)

Густав Лундгрен є одним з найвідоміших джазових гітаристів Швеції. Він народився в Стокгольмі в 1980 році, почав грати на гітарі у віці 12 років. Серйозно вивчав музику в Стокгольмі та інших містах з 1996 по 2000 рік. Почав грати в столичних клубах у віці 16 років. У віці 19 років зі своїм тріо він організував свій перший тур до Іспанії. У 2000-2011 роках Густав виступав в Японії, США, Індонезії, Англії, Бразилії, Франції, Сирії, Туреччині, Шотландії, Словаччині, Іспанії, Італії, Латвії, Швеції, Данії, Норвегії та Фінляндії з різними джазовими колективами. Він записав понад 45 CD, з яких 7 - сольні альбоми.


21:00
1 відділення
квінтет Збігнева Намисловського (Польща)

Збігнев Намисловський (leader, saxophone alt, sopranо, sopranino)
Яцек Намисловський (trombone)
Славомір Яскулке (piano)
Міхал Бараньський (kontrabass)
Ґжегож Ґжиб (percussions)

Збіґнев Намисловський є одним з небагатьох джазових музикантів, які культивують культурні традиції своєї країни. Його зацікавленість польським фольклором відома далеко за межами Польщі. Адже його композиції — це мікс джазу і фольку. У репертуарі групи присутні композиції, в основу яких покладені польські народні танці, зокрема оберек, мазурка, куяв’як, краков’як. Але інтереси музикантів не обмежується лише роботою з національними музичними джерелами. У деяких композиціях можна простежити арабські чи іспанські мотиви та інтонації. Під керівництвом метра польського джазу Збігнева Намисловського у групі грають талановиті музиканти молодого покоління. Також у рамках XVII джазового фестивалю «”VINNYTSIA JAZZFEST - 2012” на вінницьких вулицях відбудеться виставка польського джазового плакату, яку презентує відомий колекціонер, представник галереї плакату з Кракова пан Кшиштоф Дидо.


2 відділення
тріо Кекко Форнареллі (Італія)

Кекко Форнареллі (piano&sinth)
Лука Алемано (doublebass)
Даріо Конгедо (drum&percussions)

Тріо Кекко Форнареллі - італійського композитора і піаніста, нової зірки італійського джазу - зі своїм новим альбомом ”RoomofMirrors”»вирушило в 2012 році у Європейське турне, в рамках якого музиканти зіграють на “VINNYTSIA JAZZFEST — 2012”. Музиканти тріо не покидають рамок сучасного джазового мейнстріму. Вони романтики від джазу. І в рамках цієї категорії працюють професійно та оригінально.

23 вересня
16:00

1 відділення

Оксана Славна та квартет Романа Кульматицького (Україна, Вінниця)

Оксана Славна (vocal)
Роман Кульматицький (trombe, flugelhorn)
Олександр Хорєв (percussions)
Костянтин Самойлюк-Яковський (kontrabass)
Юрій Кондрицький (piano)

Колектив у такому складі працює з січня 2012 року. У ньому об\'єдналися вже відомі вінницькі музиканти, які паралельно працюють і в інших проектах.

Оксана Славна (вокал ) – народилася та виросла на Закарпатті, але творчо розкрила себе саме у Вінниці. Успішно виступала на різноманітних конкурсах як автор та виконавиця. Лауреат Премії Кабінету Міністрів України. 2011 р. – дипломант конкурсу “Castrocaro” ( Італія ). З лютого 2012 р. співпрацює з квартетом.

Роман Кульматицький (труба, флюгельгорн ) – випускник Ленінградського та Київського інститутів культури. Працював у студіо-бенді під керівництвом Юрія Крилова ( Санкт-Петербург ). У 1993 р. взяв участь у турне по Великобританії у складі “International Staff – Band of Salvation Army”. Соліст Вінницького муніципального оркестру “Він-Бенд” та диксиленду “Hot – Jazz “. З 2005 р. учасник “Jazz Atmosfere”.

Олександр Хорєв (ударні ) – дебютував у тріо Макса Гладецького в м. Бендери (Молдова). 1996 рік – участь у створенні вінницького джаз-фестивалю у складі тріо Юрія Шепети. Був учасником перших трьох вінницьких фестивалів. 1997 – автор проекту “Al Khorev Quartet\'\' ( Д.Маркітанов, П.Шепета, М. Хорєв, О.Хорєв ). Учасник та співавтор проекту “Jazz Atmosfere”.

Костянтин Самойлюк-Яковський (контрабас, бас-гітара ) – працював у багатьох колективах Вінниці, оркестрі УМВС України у Вінницькій області. В складі цього оркестру брав участь у джаз-фестивалі 1997-1998 роках. Працював за кордоном — у Швеції, Швейцарії, Норвегії. З 2010 року — учасник спільних проектів з Романом Кульматицьким.

Юрій Кондрицький (клавішні ) – випускник фортепіанного відділу Вінницького музичного училища та Вінницького педуніверситету. Паралельно працює у відомому колективі “Клондайк”. Пише музику до вистав Театру Ляльок та для телебачення.


2 відділення
проект VEIN (Швейцарія)

Міхаель Арбенц (piano)
Томас Ленц (bass)
Флоріан Арбенц (drums)

Міхаель Арбенц в останні роки був лідером кількох музичних колективів, які гастролюваои Європою і записали декілька дисків. Він виступав зі всесвітньо відомими музикантами: Greg Osby, Wolfgang Puschnig, Glenn Ferris, Muneer B.Fennell, Kent Carter, Matthieu, Marc Johnson. Також брав участь в класичних концертах разом із Pierre Boulez, Paul Sacher, Juerg Wyttenbach, ансамблем Contrechamps, Hans Zehnder. З 2008 року Майкл Арбенц викладає в Університеті музики в Люцерні.

Флоріан Арбенц в якості ведучого музиканта гастролює, концертує і записує диски з Kirk Lightsey, Greg Osby, Glenn Ferris, Wolfgang Puschnig, Bennie Maupin, Matthieu Michel, Dave Liebman та іншими. Як класичний музикант-ударник брав участь у багатьох концертах і фестивалях (Luzerner Festspiele, Basler Musik Forum, Schleswig-Holstein Musik Festival). Співпрацює з такими музикантами як Heinz Holliger, Kent Nagano Paul Sacher. Виступав із сольними концертами в Європі та Південній Америці. У 2000 році Флоріан Арбенц отримав нагороду в області Європейської культури за «внесок у розвиток джазової та класичної музики.


18:30
квартет “Soweto Entsha Vocal” (ПАР)

Лвазі Зулу (vocal)
Морган Джобо (vocal)
Зензель Мтетва (vocal)
Хулу Сбусіто (vocal)

Соуето Ентша» (ПАР)
Акапельний гурт:
“Соуето Ентша” цікавий акапельний квартет, який отримав визнання широкої аудиторії під час виступу на церемонії відкриття Кубка Світу з футболу. Вони відрізняються від інших африканських музичних шоу тим, що вільно міксують західні поп-елементи вокальних традицій та африканські національні традиції. Ця комбнація створює унікальну атмосферу 1950-х років. Стиль де все співає, все танцює — від сучасного R & B шарму до хвилюючого духу племінних культур ... Їх спів вишуканий а музика зачоровує щирістю і тембральною глибиною.

 

21:00
1 відділення

тріо «BREINS CAFE» (Австрія – Франція - Болгарія)
Маріо Форте (violinist, composer, arranger)
Антон Дончев (pianist, composer, arranger)
Георг Брейншмідт (kontrabass)

Маріо Форте — скрипаль, композитор, аранжувальник.
Франко-італійський скрипаль Маріо Форте народився в 1983 році. Він почав грати на скрипці у віці п\'яти років. У 2008 році його обрали представником від Франції в Асоціації Міжнародної джазової школи, яка відбулася в Ризі (Латвія). У 2010 році Маріо Форте випустив свій перший альбом «Tribute Walkin \'», де він диригував симфонічним оркестром. Для цього запису він запросив відомого тромбоніста Гленна Ферріса. Одна з композицій «Time Signature» отримала 1-у премію на Міжнародному конкурсі AES в Мюнхені. У 2011 році Маріо Форте став професором відділення джазу та ансамблевої гри у Вищій музичній школі в Лозанні (Швейцарія).

Антон Дончев — піаніст, композитор, аранжувальник
Народився 5-го лютого 1959 року, Бургас, Болгарія. Ім\'я Антона Дончева тісно пов\'язано з усіма престижними болгарськими джазовими нагородами за останні 20 років. Його зірка засяяла на музичному небосхилі у 1985 році. Саме тоді він заснував відомий джазовий проект "Акустична версія". Його перший виступ на європейській музичній сцені був удостоєний Гран-прі на джазовому конкурсі в Бельгії.


2 відділення

Андрій Кондаков (fortepiano) Росія
Джессі Джонс (saxophone, flauto) США

На джазовій сцені Андрій Кондаковс 1978р. Перші кроки - участь в джазових концертах та міському джаз-фестивалі м. Дніпропетровська. Велику роль в становленні музиканта відіграло знайомство в 1979 р. з Миколою Левіновським, лідером відомого московського ансамблю "Алегро", під впливом якого Кондаков почав писати музику. Поступово змінилися стилістичні орієнтири: Андрій почав орієнтуватися на Хербі Хенкока, Чіка Коріа, Маккоя Тайнера та інших сучасних музикантів. Закономірними були перехід з теоретичного відділення Дніпропетровського музичного училища на джазовий факультет Петрозаводського училища (Карелія, Росія), а також згодом навчання в Петрозаводській філії Ленінградської консерваторії (вип. 1987р.). У 1987 р. вийшла перша платівка "У нічному місті", яка познайомила слухачів з авторськими композиціями. У 1992 р. А. Кондаков переїжджає до Санкт-Петербургу. В 1998-99 р. утворюються спільні проекти з Аркадієм Шилклопером і Сергієм Манукяном. З 1995 р. Андрій Кондаков - арт-директор санкт-петербурзького джазового клубу JFC.

Джессі Джонс-молодший народився у Флориді. Своїм вчителем вважає Джуліана "Кеннонболла" Еддерлі. Саме під впливом його музики він узяв до рук саксофон і самостійно навчився на ньому грати. Записуватися він почав пізно: перша платівка вийшла, коли Джонсу було вже 52 роки. Офіційний сайт гордо повідомляє, що він є "батьком" скет-хопу - напрямку, що поєднує фанк, ритм-н-блюз і південну манеру скету. Окрім чудової техніки життєрадісний Джессі Джонс володіє неабияким для джазового музиканта талантом шоумена: любить танцювати на сцені, співати на інструменті або підключити до імпровізації слухача.


Переглядів: 8116
Поширень: 0