В рамках Всеукраїнського туру ««З Україною в серці» 10 вересня 2012р. голландський хор імені Лисенка відвідає Вінницю. «Голландські козаки» презентують Україну в США, Канаді, Західній Європі, зачаровуючи душевними співами та популяризуючи українську культуру.
Віртуозна гра на цимбалах Михайла Захарія та мелос українського хорового мистецтва не залишать байдужими жодного слухача.

Хом імені Миколи Лисенка

Хор імені Лисенка був заснований 1996 року великим українцем, музикологом, композитором, оперним співаком, уродженцем міста Долини, що на Івано-Франківщині Мирославом Антоновичем. Метою його створення було відкрити голландцям красу східного обряду та культуру українського народу. Під керівництвом Мирослава Антоновича, який був диригентом колективу понад 40 років, хор дав понад 3 000 концертів. А в 1990 році співаки вперше побували в Україні – Батьківщині засновника.

Хор імені Лисенка налічує 40 співаків – чоловіків та жінок, – які разом підтримують та розповсюджують українську культуру. Не потрібно забувати, що всі вони корінні голландці.. За роки існування колектив відвідав багато країн світу та тричі виступав в Україні. Репертуар хору постійно оновлюється, а його концерти завжди збирають аншлаги.

Цього року голландський хор приїжджає в Україну не спроста. Крім ювілейної 15-річної діяльності, цей візит пов\'язаний з 95-річницею від народження маестро Мирослава Антоновича. Хор, який від початку свого заснування співав українською та про українське, хоче віддати шану своєму Батьку, виступити з концертною програмою на його рідній Батьківщині та подякувати за плекання і поширення української музичної культури, популяризацію української пісні, українського мистецтва та українського народу, за ту славу, яку він приніс Україні. Саме тому їхнє турне буде проходити під назвою «З Україною в серці», щоб показати всім красу та мелодійність української музики і пісні.

цимбаліст Михайло Захарія

Разом з голландським хором ім. Лисенка гастролюватиме Україною не менш відомий в Європі та нашій країні молодий цимбаліст Михайло Захарія, що завжди дивує всіх віртуозною грою на цимбалах. Зараз він – лауреат Міжнародного гуцульського фестивалю, стипендіат Всеукраїнського конкурсу «Нові імена України», лауреат першої премії Міжнародного конкурсу молодих виконавців в м. Кишинів (Молдова), багаторазовий лауреат Міжнародного конкурсу цимбалістів у Чехії, переможець міжнародних конкурсів в Будапешті (Угорщина), Тревізо (Італія) та інших конкурсах. Він дає сольні концерти в Україні, Європі та Азії, які завжди є успішними.

Початок концерту – 18.30 год. (Вінницька обласна філармонія)


Переглядів: 6244
Поширень: 0