«Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості»

Василь Сухомлинський

Даний вислів повністю знаходить своє підтвердження у сьогоденні. До того ж підтвердженням цьому є те, що 2013 рік в Україні оголошено Роком дитячої творчості.

Чудовим прикладом створення умов для творчого, інтелектуального, духовного розвитку підростаючого покоління, виявлення та підтримка їх талантів є та натхненна праця міських закладів культури.

Заклади культури нашого міста вважають своїм покликанням організацію змістовного дозвілля, удосконалення виховної роботи та розбудову системи позашкільної освіти.

Вже не одноразово Ви, мабуть, зустрічали інформацію про проведення концертів початковими спеціалізованими мистецькими школами нашого міста. Саме їх діяльність відображає культурний розвиток підростаючого талановитого покоління. Даними закладами культури міста з нагоди святкування в Україні РОКУ ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ організовано цілий ряд мистецьких проектів.

В рамках проведення в Україні РОКУ ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ та з нагоди святкування 80-річчя школи від дня її заснування Вінницької дитячої музичної школи №1 (вул. Архітектора Артинова, 21) презентує мистецький проект «Лунає музики душа», він є найтривалішим і включає в себе 10 культурно-мистецьких заходів – це концерти та творчі звіти учнів. Завершенням фестивалю стане свято 80-річчя від дня заснування школи, який відбудеться 6 грудня 2013 року у залі Вінницької обласної філармонії.

Вінницька дитяча музична школа №2 (вул. Червоноармійська, 16) вже перейшла екватор Мистецького фестивалю, але на глядачів та гостей організованих закладом заходів чекає ще багато нового та цікавого – учнівські концерти та виставки. Наприклад, 22 березня 2013 року учні відділу струнно-смичкових та духових і ударних інструментів спробують закликати весну своїм концертом «Лунай, симфонія весни».

Вінницька дитяча школа мистецтв (вул. Островського, 85) з нагоди проведення в Україні РОКУ ДИТЯЧОЇ ТВОРЧОСТІ презентує мистецький фестиваль «Маленькі зірочки – Великій Україні!». Напротязі майже всієї весни викладачі та вихованці школи дарують і даруватимуть гостям чудові виступи в рамках концертних програм за участю хореографічних, вокальних відділів. А 19 квітня 2013 року всім бажаючим буде презентовано майстер-клас по виготовленню писанок та крашанок. Завершенням фестивалю стане виставка творчих робіт відділення образотворчого мистецтва школи «Сонячна палітра».

Вінницька дитяча школа мистецтв «Вишенька» (вул. Космонавтів, 64) свій мистецький проект «Нам 10 років», посвячений 10-річного ювілею закладу. Даний фестиваль стартував ще 26 жовтня 2012 року - у приміщенні театру ім. М.Садовського відбулась церемонія нагородження кращих митців закладу премією «Золота Ніка». На глядачів чекає ще низка ювілейних концертів. Фінальний концерт фестивалю відбудеться у останній день весни 31 травня 2013 року.

Отож, любі жителі та гості міста запрошуємо Вас ближче ознайомитись із програмами фестивалів початкових спеціалізованих мистецьких шкіл Вінниці та обов’язково відвідати їх!

Афіші можна переглянути у прикріплених файлах.



Переглядів: 4823
Поширень: 0