Програма стартує за підтримки Посольства Іспанії в Україні та кінофестивалю "Молодість".

Відкриє перегляд номінант премії Гойя за найкращу чоловічу роль, фільм "Міцний сон" Жауме Балагуеро.

Стрічка розповідає історію про непримітного швейцарця Цезаря, який працює в Барселонському особняку. У нього є один секрет: його єдине бажання — зробити навколишніх нещасними. За сюжетом, одного разу Цезар знайомиться з самою оптимістичною мешканкою будинку. Фільм отримав шість премій Гауді і був номінований у 15 категоріях.

На Тижні іспанського кіно також будуть представлені:

Фантастичний фільм "Прибулець із космосу". У стрічці головний герой на ім\'я Хуліо прокидається в ліжку з дівчиною своєї мрії, похміллям і провалами в пам\'яті. Однак їхньому щастю загрожує вторгнення прибульців у місто.

"Немає миру для нечестивих" - фільм-володар премій Гойя за найкращий фільм, режисуру і акторську гру. Стрічка розповідає історію про те, як невдаха інспектор, який занадто багато п\'є і занадто мало працює, стає співучасником потрійного вбивства в клубі.

"Зморшки" - єдиний анімаційний фільм фестивалю. Стрічка Ігнасіо Феррераса, іспанського аніматора, відомого по картині Сільвіана Шоме "Ілюзіоніст". Екранізація однойменного коміксу Пако Рокі, "Зморшки" - анімаційний фільм про дружбу Еміліо і Мігеля, двох поважних дідусів, яких запроторили в будинок піклування.

"Вони продають навіть дощ" - фільм від єдиної жінки в режисерській палітрі кінофестивалю — Ісіар Больяін. Стрічка про двох чоловіків, які приїжджають у Болівію знімати фільм про прибуття Колумба в Америку. Місцеві жителі починають бунт проти приватизації питної води. Боротьба режисера за право зняти свій фільм перетинається у боротьбою позбавлених прав болівійців: їм заборонили збирати навіть дощову воду. Цей фільм — володар призу глядацьких симпатій на Берлінале, номінант на 13 премій Гойя і претендент на Оскар від Іспанії. Режисер фільму отримала нагороду на Канському кінофестивалі у рамках Тижня критиків за фільм "Квіти з іншого світу".

Всі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.



Переглядів: 3620
Поширень: 0