Ярослав ФедорошинНа сьогоднішній день театр «Воскресіння» - це найяскравіший колектив України, який грає до 200 вистав на рік, з них 50-60 - у інших країнах світу. Театр працює як на сцені, так і просто вулиці. Його постановки - це поєднання традиційного психологічного театру в найрізноманітніших формах та жанрах. Львівський театр будує свої вистави на світовому класичному репертуарі (Стрінберга, Чехова, Піранделло, Пінтера, Шевчука, Лесі Українки, Шепарда, Уальда), а також містить авторські сценарії керівника театру Ярослава Федоришина. Вистави - це завжди експеримент на сцені і несподіванка для глядача, тому театр має прихильників у різних містах України та за кордоном. Вінничани також вже мали нагоду познайомитись із вуличними виставами театру «Воскресіння» - під час святкування у минулому році Днів Європи та Дня міста. Саме Ярослав Федоришин був головним режисером заходів знакового для вінничан свята - відзначення Дня міста у 2008 році. А його колектив брав участь у постановці фінального «акорду» святкувань - всесвітньовідомої опери «Карміна Бурана».

У виставі «Вишневий сад» відтворена не стільки зовнішня панорама суспільства, скільки фрагментарний погляд, тобто кожна окрема історія наче камінчик однієї мозаїки. Театр пропонує глядачам виставу у двох постановках - вуличну на ходулях та класичну на сцені театру. Вінниця побачить класичну постановку.

Довідка: Ярослав Васильович Федоришин (м.Львів), керівник театру «Воскресіння».

Львівський театр „Воскресіння" - це перш за все-пошук нових форм в сценічних виставах. Заснований у 1990 році режисером Ярославом Федоришиним.

Театр „Воскресіння" бачили на міжнародних театральних фестивалях в Единбурзі, Шотландії, Каїрі, Египті, Трабзоні (Туреччина), Кошицях (Словаччина), Маріборі (Словенія), Белграді (Сербія), Хольцміндені (Німеччина), Лінці (Австрія), Кракові, Гданську, Варшаві, Каліші, Любліні, Вроцлаві та в інших містах Польщі.

Театр „Воскресіння" проводить свій міжнародний театральний фестиваль „Золотий Лев", на якому побувало понад 400 театрів із 60 країн світу. „Золотий Лев" - це найбільший театральний форум України, який завжди відбувається в кінці вересня - на початку жовтня.

Театр „Воскресіння" є членом міжнародного європейського мітингу (IETM) і асоціації міжнародних театральних фестивалів (IFEA).

Постановки Ярослава Федоришина, вірного керманича театру „Воскресіння" ідуть на сценах Росії, Англії, Словаччини, Польщі та України.


Переглядів: 5466
Поширень: 0