Під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Любові Спірідонової відбулося засідання обласного організаційного комітету з приводу підготовки та проведення на Вінниччині 11-13 липня цього року ІІ Міжнародного літературно-мистецького свята «Русалка Дністрова».

свято «Русалка Дністрова»

Участь у роботі оргкомітету взяв перший заступник голови Вінницької обласної Ради, співголова оргкомітету Ігор Кревський.

Любов Спірідонова наголосила на тому, що фестиваль набув широкого громадського і міжнародного звучання – його підтримали Єврорегіон «Дністер», депутати, митці, краєзнавці, науковці не лише України, а й прилеглих до неї придністровських регіонів. Таким чином, свято «Русалка Дністрова» стало масовим пізнавальним науково-краєзнавчим, етнологічним, літературно-мистецьким фестивалем, що сприяє вивченню історії рідного краю, його вікових духовних набутків, а також налагодженню тісних культурних транскордонних зв’язків. Особливо він сприяє духовно-культурному єднанню українців, що проживають на Наддністрянщині за межами нашої держави, та зближенню української і молдовської літератур і культур.

Як зауважила Любов Спірідонова, фестиваль допомагає створювати майданчики для відкриття нових талантів з глибинки. Цьогорічне свято «Русалка Дністрова» відбудеться у формі культурно-літературно-мистецького проекту за участю представників Молдови і Придністров’я.

Доповідаючи на засіданні оргкомітету про хід підготовки ІІ Міжнародного літературно-мистецького свята «Русалка Дністрова», заступник голови Національної Спілки письменників України Михайло Каменюк повідомив, що фестиваль відбуватиметься впродовж трьох днів на території Могилів-Подільського, Піщанського та Ямпільського районів.

свято «Русалка Дністрова»

Михайло Каменюк також зазначив, що в рамках святкових заходів відбудуться зустрічі з письменниками – учасниками свята, іноземними гостями. Він також відмітив, що в програмі свята передбачається презентація альманаху «Русалка Дністрова» за матеріалами українських науковців та літераторів. Фінальним акордом літературно-мистецького свята стане концерт за участю провідних колективів області на території Державного історико-культурного заповідника «Буша».

Також відбудеться передача бібліотечок художніх книг та підручників в бібліотеки громад, де компактно проживають закордонні українці.

Підводячи підсумки засідання, Любов Спірідонова підкреслила, що на Вінниччину завітають представники творчої інтелігенції з різних областей України та іноземні гості, які мають сповна відчути славнозвісну подільську гостинність.



Переглядів: 4594
Поширень: 0